Rapparen Einár, 19, skjuten till döds

Uppgifter: Hämtad till förhör om mordet på Einar

Av: 

Emil Salmaso

Jamshid Jamshidi

NYHETER

Enligt uppgifter till Aftonbladet har en tonårig pojke hämtats till förhör om mordet på rapparen Nils ”Einár” Grönberg.

– Det är en pågående förundersökning. Det enda jag kan säga är att ingen person är frihetsberövad nu, säger Stockholmspolisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

Ett tiotal skott avlossades sent på kvällen för en vecka sedan i Hammarby sjöstad i södra Stockholm. En stund senare hittades den 19-årige artisten död på marken.

Sedan dess arbetar polisen intensivt med utredningen. Ett hundratals förhör har hållits och Einárs sista tid i livet har kartlagts för att försöka hitta den eller de som sköt.

– Vi har en bild av händelseförloppet men vi arbetar brett och har inte låst fast oss vid någon inriktning. Vi är fortfarande intresserade av tips om någon gjort iakttagelser i området innan, under eller efter händelsen, säger Mats Eriksson på polisen i Stockholm.

Tonåring har hämtats till förhör

Enligt uppgifter till Aftonbladet har en tonårig pojke ringt polisen och erkänt att han varit delaktig i mordet på rapparen Nils “Einár” Grönberg.

Uppgifterna tillbakavisas av Åklagarmyndigheten.

”De uppgifter som förekommer i media avseende en person som ska ha erkänt mordet eller delaktighet i mordet i Hammarby sjöstad i förra veckan är felaktiga”, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

”Jag hänvisar till åklagarmyndighetens pressmeddelande och kommenterar inte utredningen i övrigt”, skriver åklagaren Marina Chirakova i ett mejl till Aftonbladet.

Polisen ska enligt uppgifterna ha hämtat in en tonåring på förhör.

Ingen frihetsberövad

Anders Bryngelsson, presstalesperson för Stockholmspolisen, vill inte bekräfta om någon person hämtats till förhör under dagen.

– Det är en pågående förundersökning. Det enda jag kan säga är att ingen person är frihetsberövad nu, säger han.

ANNONS

Munskydd, Covidtester och mycket mer till bra priser – och SNABB leverans hem till dörren!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Rapparen Einár, 19, skjuten till döds

LÄS VIDARE

Videohoten mot Einár tiden före hans död

ÄMNEN I ARTIKELN

Rapparen Einár, 19, skjuten till döds

Stockholm

Einár