Två unga män ihjälskjutna i Örebro

Av:  TT

Två män i 20-årsåldern sköts ihjäl i Örebro på söndagskvällen. Polisen kartlägger nu deras sista tid i jakten på mördaren.

Polisen fick larm om att någon hört skottlossning i stadsdelen Varberga vid 20.35 på söndagskvällen. En patrull fann två skottskadade på en skolgård.

Under natten meddelade polisen att båda hade avlidit och att en förundersökning om mord inletts.

För lite mer än en vecka sedan hittades en man död efter en skottlossning i samma stadsdel. Polisen utreder eventuella kopplingar till söndagens dödsskjutning.

– Det är klart att man tittar på det också, säger polisens presstalesperson Gabriel Henning till TT.

Söker vittnen

Ingen misstänkt var gripen vid 14-tiden på måndagen.

– Vi utreder de avlidnas historik för att se om det finns något i deras förehavanden den senaste tiden som kan ge oss ledtrådar, säger Gabriel Henning.

– Det är inte okända personer för oss, men vilken typ av människor det är som gjort att vi haft koll på dem kommenterar vi inte.

Beslag från brottsplatsen är skickade på teknisk analys.

– Det är mycket material att gå igenom, som vittnesuppgifter och om det eventuellt kan finna övervakningskameror som fångat något av intresse, säger Gabriel Henning.

Under måndagen var polisen i stadsdelen för att skapa trygghet och ta emot fler tips.

– Vi har också knackat dörr och uppmanar alla som hört eller sett någonting av höra av sig, säger Gabriel Henning.

Stängda förskolor

Örebro kommun fick hålla tre förskolor stängda under måndagen. Polisens avspärrningstejp hindrade tillträde till lokalerna.

Barnen erbjöds en tillfällig plats på en annan förskola i Varberga, men alla fick inte plats.

”Vi har många barn i våra förskolor och kan därför inte erbjuda tillfällig plats för alla barn på de avspärrade förskolorna, utan endast till de barn vars vårdnadshavare arbetar inom samhällsviktig verksamhet”, säger Katarina Arkehag, chef på förvaltningen för förskola och skola i Örebro kommun, i ett pressmeddelande.

På tisdag hoppas kommunen få möjlighet att komma åt lokalerna igen.

Publisert: