Säpo slog till mot lägenhet i jakten på terroristens telefon

avHelena Jönsson

Publicerad:

Säpo har hittat mobiler och datorer som kan tillhöra den terrormisstänkte svensken Osama Krayem.

I onsdags gjordes ett tillslag mot en lägenhet i Malmö, vilket Kvällsposten var först med att rapportera om.

Mobilerna kan innehålla viktiga bevis i utredningen av terrorattacken i Bryssel, där Krayem sitter häktad i väntan på rättegång.

Den belgiske åklagaren Thierry Werts utreder terrorattacken i Bryssel och har eftersökt innehållet i de mobiltelefoner och datorer som togs in till polisen efter ett tillslag i onsdags, enligt Kvällsposten. Husrannsakan skedde i en lägenhet i Rosengård i Malmö på den belgiske åklagarens begäran.

I dag kommer en så kallad beslagsförhandling att hållas i Malmö tingsrätt.

Ägaren till minst en av mobiltelefonerna kan vara Osama Krayem, som greps i april 2016. Han har suttit häktad i Bryssel sedan dess, skriver Kvällsposten.

Han är misstänkt för inblandning i terrorattacken i Bryssel den 22 mars 2016 då 32 personer dödades av tre självmordsbombare. Krayem greps strax efter attackerna.

Osama Krayem är född och uppvuxen i Malmö och är fortfarande folkbokförd där. Enligt brittiska Daily Mail reste 23-åringen till till Syrien 2014 för att strida med IS. Den 20 september 2015 återvände han Europa via den grekiska ön Leros med hjälp av falskt pass.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM