Tre flickor anhållna misstänkta för kidnappning

NYHETER

Tre flickor i 15-årsåldern anhölls i dag misstänkta för människorov, övergrepp i rättssak samt misshandel.

Offren är också flickor.

– Det är mycket allvarliga brott de misstänks för. Jag kan inte säga mer av hänsyn till utredningen, säger kammaråklagare Jonny Philipsson till Aftonbladet.

Brotten ska ha inträffat i Växjö under måndagen på två olika platser. Enligt ett pressmeddelande från polisen är det två händelser som drabbat två flickor under 15. De misstänkta och offren ska ha känt varandra, enligt polisen.

– Det är min uppfattning att de gör det. Det var ingen slump att det blev de här två flickorna, säger Robert Loeffel, pressansvarig polisen region syd.

Tiotal poliser jobbar med utredningen

De två flickorna ska ha blivit utsatta för människorov, misshandel och övergrepp i rättssak under måndagen. De berättade det för en vuxen som slog larm.

– De har fått hjälp av vuxen att att ta kontakt med polisen. Det gjordes under måndagen.

Robert Loeffel ser väldigt allvarligt på brottets karaktär.

– Vi ska ha klart för oss att det är frågan om människorov gånger två, misshandel gånger två och över grepp i rättssak gånger två. Om en vuxen döms för det blir det ett långt fängelsestraff, säger han.

Ett tiotal poliser har jobbat med utredningen vilket ledde till att tre flickor i 15-årsåldern frihetsberövades på olika platser i Växjö.

Under måndagen anhölls flickorna misstänka på sannolika skäl – den högre misstankegraden – för människorov, misshandel och övergrepp i rättssak.

Har förekommit våld

– Av brottsrubriceringen kan man sluta sig till att det har förekommit våld, men jag kan inte berätta vad våldet består i, säger kammaråklagare Jonny Philipsson, som leder förundersökningen.

De tre anhållna flickorna har vid förhör lämnat sina versioner av vad som inträffat vid de två olika händelserna.

– Polisen håller på för fullt att hålla förhör, jag kan inte avslöja någonting om utredningen, säger Jonny Philpsson.

ARTIKELN HANDLAR OM