Tonåringar begärs häktade efter mord i Skogås

TT

Publicerad 2023-02-04

Två tonåringar begärs häktade misstänkta för inblandning i mordet på en 15-årig pojke i Skogås söder om Stockholm den 28 januari.

Två tonåringar, 15 och 16 år, begärs häktade misstänkta för inblandning i mordet på en 15-årig pojke i Skogås söder om Stockholm, meddelar Åklagarmyndigheten.

15-åringen anhölls i torsdags misstänkt för mord. 16-åringen är misstänkt för underlåtenhet att avslöja brott och skyddande av brottsling.

Sedan tidigare är en 17-åring häktad misstänkt för medhjälp till mord.

Häktningsförhandlingarna kommer antagligen att äga rum under söndagen, enligt Åklagarmyndigheten.

Det 15-åriga mordoffret sköts inne på en restaurang i Skogås centrum den 28 januari. Pojken fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Sedan juldagen, då en känd gängkriminell man sköts till döds i Rinkeby, har skottlossningarna och explosionerna i Stockholmsområdet avlöst varandra.

Den 20 januari beslutade polisen att inleda en så kallad särskild händelse med anledning av våldsspiralen. Regionpolischef Mattias Andersson sade då att våldet har sin grund i tre olika pågående konflikter.

Förra veckan meddelade polisen att man genomfört ett 30-tal gripanden kopplade till våldsvågen. Många av de misstänkta är mycket unga. Flera är under 15 år och överlämnade till socialtjänsten.

Följ ämnen i artikeln