Skott mot lägenhet i Malmö

TT

Publicerad 2023-10-06

Polis på plats på Lorensborg i Malmö efter en skottlossning natten till fredagen. Skott ska ha avlossats mot en lägenhetsdörr.

En lägenhet i området Lorensborg i Malmö blev beskjuten natten mot fredagen, rapporterar Sydsvenskan. Ingen person ska ha skadats i samband med skottlossningen.

Skott ska ha avlossats mot en lägenhetsdörr i ett trapphus i ett flerfamiljshus. Det är inte klart om någon var hemma i bostaden. Larmet om skjutningen kom strax efter midnatt.

– Det vi vet är att vi har flera uppringare om att det smäller där, samstämmiga uppgifter om X antal skott, säger Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen i region Syd till P4 Malmöhus.

Söderberg säger att polisen ännu inte vet vem eller vilka som var målet för skotten och att man heller inte vet om händelsen har koppling till någon pågående konflikt bland kriminella gäng.

– Vi tittar på hela den fastigheten, vad som kan finnas där. Om det är någon där som kan tänkas höra hemma i de här gängen som bråkar med varandra, säger Thomas Söderberg till radion.