Hård Trumpkritik – mötte förintelseförnekare

Av:  TT

USA:s tidigare president Donald Trumps möte med rapparen Kanye West, numera känd som Ye, har väckt stor uppmärksamhet.

Inte bara för att West sagt att han vill ha Trump som vicepresident om han skulle nå ända fram i presidentkampanjen, utan också för att en förintelseförnekare deltog vid mötet.

Trump och West rapporteras ha träffats över en middag vid Trumps residens Mar-a-Lago där West bjudit med bland andra förintelseförnekaren Nick Fuentes, skriver Politico.

Trump själv skriver i en kommentar att middagen var kort och händelsefattig och att West dykt upp med tre vänner som Trump inte kände till.

”Måste kraftfullt fördömas”

Vita huset fördömer Trumps möte med Fuentes.

– Trångsynthet, hat och antisemitism har ingen plats i Amerika – inklusive på Mar-a-Lago. Förintelseförnekelse är motbjudande och farligt, och det måste kraftfullt fördömas, säger Vita husets presstalesperson Andrew Bates till CNN.

West har sagt att han vill försöka sig på ännu en presidentkampanj, och att han frågat Trump om att bli vicepresident.

– Jag tror att Trump blev störd över att jag frågade honom om att han skulle bli min vicepresident, säger artisten i en video som publicerats på Twitter.

Fick 60 000 röster

– Trump började att skrika vid bordet att jag skulle förlora. Jag sade... lugna dig Trump, du pratar med Ye, berättar han i videon.

Hur seriös presidentvalskampanjen faktiskt är menad är högst oklar. Ye har den senaste tiden varit en rad blåsväder i samband med antisemitiska uttalanden och ett flertal bolag, bland annat tyska Adidas, har valt att helt klippa banden med artisten.

Han ställde upp i presidentvalet redan 2020 men fick då ihop enbart cirka 60 000 röster som kandidat i tolv delstater.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN