Åtalas för förnedrande misshandel – kissade rappare i ansiktet

avIsabelle Nordström

Publicerad:

På filmen syns tydligt hur de kissar på rapparen.

Nu åtalas två män för att ha hotat och misshandlat en man i 20-årsåldern.

Tack vare klippet som spreds på sociala medier kunde gärningsmännen identifieras.

Det var i augusti 2017 som en rappare i 20-årsåldern misshandlades, hotades och förnedrades i en Stockholmsförort.

Två män tvingade ner honom på marken under vapenhot. Därefter fick han motta slag och sparkar innan de urinerade honom i ansiktet och på överkroppen.

Rapparen ville inte anmäla

Hela händelsen filmades och det var när filmen spreds på sociala medier som polisen fick upp ögonen för händelsen. De inledde en förundersökning om brott – trots att rapparen inte alls ville anmäla. Han ville inte heller medverka i förhör, men polisen tyckte att bevisningen var tillräckligt bra för att fortsätta brottsutredningen.

Männen som nu åtalas tillhör ett av två kriminella gäng som legat i konflikt ett par år. Sju unga män har dött i konflikten mellan dem och två skottskadats. Nu sitter flera av dem i fängelse, inklusive artisten som dömts för bland annat grovt vapenbrott. Den 23-årige man som urinerade på rapparen sitter också i fängelse efter att ha dömts för narkotikabrott.

Filmerna som cirkulerade sensommaren 2017 var av för dålig kvalitet för att det skulle gå att identifiera gärningsmännen. Men när 23-åringen och en annan person i december samma år greps för narkotikabrottet hittades en iPhone 7. Den mobilen var låst så polisen skickade den utomlands för att få den upplåst.

Hittade filmen

Först sommaren 2018 kom mobiltelefonen tillbaka. Då hittade polisen en betydligt bättre kopia av filmen och tack vare den gick det att identifiera de två gärningsmannen.

Genom husrannsakan och bilder lyckades polisen matcha skor, lyxiga skärp och kepsar som syntes i filmen med gärningsmannen.

Båda männen nekar till brott.

Åklagarens viktigaste bevisning är filmen när de två männen nu åtalas för grovt olaga tvång.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Film