Kraftig brand rasar i höghus i Bangladesh

avTT

Foto: Mahmud Hossain Opu/AP/TT
Lokalbefolkning hjälper brandkåren att bekämpa den jättebrand som härjar ett kontorshus i Dhaka i Bangladesh.
Foto: AP/TT
Jättebranden i ett kontorshus i Dhaka i Bangladesh bekämpas både från marken och med helikoptrar.

Minst 25 människor har omkommit i en storbrand i ett kontorshus i Bangladeshs huvudstad Dhaka. Omkring 70 personer skadades i katastrofen, som nu ska utredas.

De som är kvar inne i den 19 våningar höga byggnaden ropar på hjälp från fönstren och minst sex personer har hoppat från lågorna, rapporterade tidningen The Daily Star tidigare under torsdagen. Stegar restes mot byggnaden och brandmän försökte hjälpa människor ut genom fönstren. Vissa tog sig ut på byggnadens avsatser.

Minst tre personer omkom när de hoppade från byggnaden.

Merparten av de skadade behandlas på militärsjukhus enligt en talesperson för armén. Flera andra skadade vårdas på United Hospital enligt nyhetsbyrån AFP.

"Många fast i byggnaden"

Ett tjugotal brandkårer och räddningspersonal ryckte ut, och den kraftiga branden bekämpades även av flottan och flygvapnet. Helikoptrar hovrade ovanför det brinnande huset och vattenbombade för att begränsa spridningen och släcka elden.

– Många av mina kolleger är fortfarande fast inne på kontoret, berättade Shoikot Rahman, som snabbt sprang ut ur byggnaden när han hörde att en brand brutit ut, för AFP.

Räddningstjänsten uppger för Dhaka Tribune att hundratals människor räddats.

Ska utredas

Utanför byggnaden samlades förskräckta anhöriga, en av dem mor till en kvinna som arbetar på tolfte våningen.

– När vi sist fick kontakt sade hon att lågorna var enorma och att det var svårt att andas. Nu kan vi inte nå henne på telefon, sade den förtvivlade mamman till The Daily Star.

Bilder på sociala medier visar stora lågor och svart rök som väller ut ur byggnaden, som ligger i det mer exklusiva området Banani.

Enamur Rahman, minister för katastrofhantering, berättar för Dhaka Tribune att händelsen ska utredas av en kommitté där bland andra representanter för regeringen och räddningstjänsten ska ingå.