Skottlossning vid fotbollsplan – man förd till sjukhus

En man i 25-årsåldern har skjutits vid en fotbollsplan i Sätra, södra Stockholm.

Polisen söker efter två misstänkta gärningsmän.

– Mannen sköts i bakdelen. Han var vaken och talbar när han fördes till sjukhus, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på polisen.

En stor polisinsats pågår just nu i Bredäng och Sätra, södra Stockholm efter en skottlossning i närheten av en fotbollsplan.

– Vi fick in samtal om en skottlossning och har anträffat en man i 25-årsåldern med misstänkta skottskador, vilket det sannolikt är. Han är förd till sjukhus med ambulans, säger Mats Eriksson, presstalesperson på polisen region Stockholm.

Skottlossning vid fotbollsplan

Skottlossningen skedde utomhus i närheten av en fotbollsplan strax efter klockan 22. Polisen arbetar med stora resurser i området och brottsplatsen har spärrats av.

– Vi talar med vittnen på plats för att försöka få ett signalement och söker med flera patruller efter en eller flera misstänka gärningspersoner, säger Mats Eriksson.

Strax före midnatt arbetade kriminaltekniker med en brottsplatsundersökning.

– Vi söker efter två misstänkta gärningsmän och har använt oss av hundförare. Mannen som fördes till sjukhus sköts i bakdelen och har förhörts initialt, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på polisen.

Polisen har inlett en förundersökning om synnerligen grov misshandel.

Skottlossningen inträffade i närheten av en fotbollsplan.
Skottlossningen inträffade i närheten av en fotbollsplan.
Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN