Uppsala

Smittades av corona – nu är Mohamad Hassan äntligen frisk

Av: 

Magnus Jansson Klarin

Mohamad Hassan (L) lade själv ut på sin Facebook att han blivit sjuk.

Foto: UPPSALA KOMMUN

NYHETER

Strax efter kommunfullmäktige i slutet av april insjuknade plötsligt Liberalernas kommunalråd, Mohamad Hassan (L), med coronaliknande symptom.

Efter tre veckors kamp känner han sig nu äntligen frisk, och glad att han lyckades undvika sjukhusvård.

Mohamad Hassan (L) vet fortfarande inte om det verkligen var covid-19 som han drabbats av, men att det mesta talar för att det var just så.

– Jag var riktigt sjuk i två veckor, och framförallt den första veckan var det riktigt illa, säger Mohamad Hassan (L), kommunalråd och också förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

Hur illa var det?
– Det kändes som jag hade ett tungt skåp på bröstkorgen när det var som värst, jag fick verkligen kämpa för att kunna andas och syresätta mig.

Var det någon gång nära att du behövdes läggas in på sjukhus?
– Det där är verkligen en balansgång. När ska man söka hjälp, och när ska man inte göra det? Man vill ju helst inte belasta vården ytterligare, samtidigt som jag läste om personer som har sökt hjälp alldeles för sent. Jag hade kontakt med en vän som är infektionsläkare, och 1177, när det var som värst, men det blev aldrig aktuellt att jag skulle läggas in.

Mohamad Hassan misstänker att även sambon, regionrådet Malena Ranch (MP), smittades.

Foto: AFTONBLADET / REGION UPPSALA

Skulle vilja bli testad – för att kunna hjälpa

I samband med att Mohamad Hassan blev sjuk drabbades även sambon, regionrådet Malena Ranch (MP), av coronaliknande symptom.

– Malena kände av symptomen, men för henne blev det inte alls lika farligt. Jag pratade med läkare om det, och tydligen är det så att kvinnor kan klara det bättre, så vi tror att ven hon har haft det. Vår son däremot har klarat sig bra under hela tiden, fortsätter Mohamad Hassan som skulle vilja att familjen testades.

– Jag håller helt med i Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och jag vet att det är svårt att testa sig för antikroppar. Men jag hade väldigt gärna velat att vi testades för att i så fall, om det visar sig att vi skulle vara immuna mot viruset, hade kunna hjälpa till om det behövs. Men det förutsätter som sagt att det kommer tillförlitliga tester där man kan se antikroppar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommarläsning till kampanjpris! Missa inte vår REA på utvalda böcker - handla här.

Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

Kommunalrådet sjuk i corona: ”Allt tyder på det”

Två personer anhållna misstänkta för människorov

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Coronaviruset