Misstänks ha knivhuggit sin hyresvärd i handen

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:

En man i 70-årsåldern ska ha blivit väckt av slag i ansiktet, blivit sparkad i revbenen och knivhuggen i handen.

Nu åtalas hans dåvarande inneboende, en 54-årig man, vid Uppsala tingsrätt för flera fall av misshandel.

Han nekar till brott.

54-åringen ska enligt offret ha hållit den svarta kniven mot halsen på honom samtidigt som han hotade med att stycka honom.
Foto: Polisen
54-åringen ska enligt offret ha hållit den svarta kniven mot halsen på honom samtidigt som han hotade med att stycka honom.

54-åringen misstänks ha skurit och huggit sin före detta hyresvärd i handen och hotat att skära öronen av honom och döda honom, enligt åtalet.

Det ska ha skett den 3 juli i år, några veckor efter att hyresgästen knuffat omkull och sparkat hyresvärden i huvudet och i magen upprepade gånger, enligt misstankarna. Vid ett annat tillfälle ska han ha hotat att skära halsen av den äldre mannen och skära honom i småbitar samtidigt som han riktat en kniv mot dennes hals, står att läsa i åtalet.

Vid andra tillfällen, minst fem stycken enligt åtalet, ska 54-åringen ha slagit den äldre mannen i ansiktet medan denne sov, vilket orsakade bulor, blånader och smärta. Och vid ett ”stort antal gånger” ska den nu åtalade mannen även ha slagit mannen på öronen så att denne fick smärta, blödningar och deformering av öronen.

Yrkar på grov misshandel

54-åringen åtalas vid Uppsala tingsrätt för fem fall av misshandel och två fall av olaga hot mot hyresvärden. Eftersom han ska ha gett sig på en äldre och rörelsehindrad man i dennes hem bör tre av brotten bedömas som grova anser åklagaren.

Mannen har visat ”särskild hänsynslöshet eller råhet” eftersom han utnyttjat att offret som är i 70-årsåldern och går med rullator ”haft svårigheter att värja sig och befunnit sig i en skyddslös ställning”, står att läsa i åtalet.

Foto: Polisen
Misstänkt blod på golvet bredvid sängen i den äldre mannens bostad.
Foto: Polisen
En kniv som polisen hittat på en blodig handduken i offrets hem.

Bråkar inte fysiskt

54-åringen nekar till brott. Enligt honom har han och den äldre mannen bråkat många gånger, men han har aldrig tagit till våld mot honom.

– Jag har endast bråkat med munnen, aldrig med händerna, har han sagt i förhör med polisen.

Han menar att den äldre mannens skador som dokumenterats i förundersökningen har uppkommit efter att mannen ramlat med rullatorn eller försökt ta kniven ifrån 54-åringen som har ett självskadebeteende enligt egen utsago.

Publicerad:

LÄS VIDARE