Machu Picchu

Greps i Machu Picchu – bannlyses i 15 år

Av: 

TT

Machu Picchu i de peruanska Anderna. Arkivbild.
Machu Picchu i de peruanska Anderna. Arkivbild.

NYHETER

Fem turister som anklagas för att ha uträttat sina behov i kulturarvet Machu Picchu i Peru har utvisats och får inte återvända till landet på 15 år.

Turisterna greps vid den mytomspunna staden efter att avföring hittats bland ruinerna.

De två kvinnorna och tre männen är mellan 20 och 32 år gamla och kommer från Brasilien, Argentina, Chile och Frankrike. De har transporterats till orten Desaguadero på den bolivianska sidan av Titicacasjön, meddelar polis- och migrationstjänstemän, och kommer inte att få besöka Peru på mycket lång tid.

En sjätte turist, en 28-årig man från Argentina, hålls kvar i närheten av Machu Picchu eftersom han påstås ha erkänt att han har skadat Inkafolkets soltempel i ruinstaden. Han ska ha varit vållande till att en sten fallit från en vägg och orsakat en spricka i golvet. Mannen väntar nu på rättegång och riskerar fyra års fängelse.

De sex turisterna greps i söndags efter att ha befunnit sig inom ett avspärrat område runt soltemplet. De anklagas bland annat för att ha uträttat sina behov inne i det historiska templet.

Machu Picchu, som upptäcktes 1911, upptogs på Unescos världsarvslista 1983. Den majestätiska ruinstaden från 1400-talet, byggd på en bergstopp i Peru, är en av världens största turistattraktioner.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Turist bajsade på världsarv – kan få fängelse

ÄMNEN I ARTIKELN

Machu Picchu

Peru

Unesco

Världsarv