Nordstan

Två män döms för knivmord i galleria

Av: 

TT

Knivmordet skedde i Nordstan i Göteborg i somras. Nu döms en man till 16 års fängelse. Arkivbild.

Knivmordet skedde i Nordstan i Göteborg i somras. Nu döms en man till 16 års fängelse. Arkivbild.

Foto: Thomas Johansson/TT

NYHETER

En man döms till 16 års fängelse för ett knivmord på en 19-årig man i Nordstan i Göteborg i somras. Mordet fångades på övervakningsfilm och sågs av flera vittnen.

Den 22-årige mannen döms till fängelse i 16 år och en 24-årig man döms till fängelse i åtta år för medhjälp till mord.

Dådet skedde i juli i samband med ett bråk i köpcentrumet Nordstan i centrala Göteborg. Flera personer blev vittnen till bråket, som dessutom fångades på film via övervakningskamerorna i köpcentrumet. Det var ett intensivt händelseförlopp med flera knivhugg som pågick i ungefär 30 sekunder, varav de första knivhuggen träffade offret i ansiktet och i hjärtat. Han fördes till sjukhus där han dödförklarades.

Den dömde 22-åringen har medgett att han höll i kniven men hela tiden hävdat att han agerade i nödvärn. Även offret använde kniv i bråket. Göteborgs tingsrätt anser att detta inte gav honom rätt att fortsätta använda våld med kniv. Att gärningsmannen skadades i armen gör att han får en aningen mildare påföljd.

Motivet till mordet är fortfarande oklart, men det har framkommit att både den dömde mannen och offret har haft kontakt sedan tidigare samt att 22-åringen beväpnade sig med kniv inför en eventuell konfrontation.

De båda dömda männen ska sammanlagt betala 120 000 kronor till offrets anhöriga.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu startar sommarrean hos Åhléns – 50 % rabatt på kläder och inredning

Åhlens

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Nordstan

Göteborg

Mord