Vansinnesfärd i Jägersro slutade med polisprejning

Reporter: Felix Blom

Publicerad:

En 22-åring dömdes under måndagen för grov vårdslöshet i trafik i Malmö tingsrätt efter en vansinnesfärd i september 2016. Den 22-årige mannen utsatte omgivningen för en stor potentiell fara och visade likgiltighet för andra människors liv.

Arkivbild. 22-åringen säger i sitt försvar att han var passagerare under färden.
Foto: Kallestad, Gorm / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild. 22-åringen säger i sitt försvar att han var passagerare under färden.

Det var längs Jägersrovägen där 22-åringen rusade fram som polisen fick syn på honom. Mannen körde vingligt och väldigt fort. När polisen uppmanade honom att stanna så ökade han istället farten, körde om en buss på fel sida av vägen och satte av i mötande trafik. Polisen följde efter och på Cypressgatan körde 22-åringen ytterligare en gång förbi en refug på fel sida innan han fortsatte upp på en cykelväg.

100 km/h på cykelväg

 Polisen vittnar om hur mannen fortsätter på cykelvägen i en hastighet över 100 km/h, sladdar ut i ett intilliggande industriområde för att sen fortsätta på Jägersrovägen igen. Då beslutar sig polisen för att ramma föraren i ett försök att få stopp på honom. Efter ett par försök lyckas de preja föraren så pass att bilen stannar. Snabbt då hoppar 22-åringen över till passagerarplatsen. Och det är just som passagerare 22-åringen väljer att beskriva sin roll i dramat för domstolen. Tingsrätten tror dock inte på 22-åringen och bedömer att ett tre månaders fängelsestraff är skäligt efter den grova vårdslösheten. Men med anledning av gärningspersonens låga ålder döms han dock till skyddstillsyn.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN