Kan elsparkcyklarna förbjudas?

PODD: I Aftonbladet Daily reder vi ut vad grejen är med elsparkcyklarna
 
Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

avMarcus Ulvsand

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om elsparkcyklarna som blivit ett dominerande inslag i Sveriges större städer. Vi lyssnar på kritiken som bland annat kommit från Synskadades riksförbund, och träffar Fredrik Hjelm, VD för elsparkcykelföretaget Voi.

Programledare: Marcus Ulvsand

Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 via RSS
 Spotify


Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 05:00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.


Mer från Aftonbladet Daily


Ur dagens Aftonbladet Daily

Det var i slutet av sommaren förra året som de började dyka upp och sedan dess har elsparkcyklarna tagit Sveriges storstäder med storm.

Men de har också lett till debatt, och under det senaste halvåret har det stormat en hel del kring de nya fordonen.

Så, eftersom de blivit så omdiskuterade så tänkte vi att vi skulle ägna det här avsnittet av Aftonbladet Daily till elscootrarna.

Foto: Johan Nilsson/TT
Elsparkcyklar från företaget Voi parkerade på gatan.
ARTIKELN HANDLAR OM