Chefen röt till – då kärleksbombades Tegnell

Av:  TT

Från hot och hat till en ström av kärlek och blommor.

Folkhälsomyndighetens chef Johan Carlson röt till mot hur statsepidemiolog Anders Tegnell behandlas, och genast började kärleksbombningen i mejlkorgen.

Bara under fredagen rasslade omkring 500 mejl in i Anders Tegnells mejlkorg, berättar Christer Janson, presschef på Folkhälsomyndigheten. Nästan alla med stöd och kärlek i en svår tid. Dessutom har flera blombuketter budats till honom på Folkhälsomyndigheten i Solna.

– Anders Tegnell (som inte var med på presskonferensen) skickade ett meddelande direkt och undrade vad som egentligen sagts, för det började komma så mycket mejl till honom, berättar Christer Jansson.

Statsepidemiolog Anders Tegnell har fått massor av mejl med stöd efter att myndighetens chef röt till. Arkivbild
Statsepidemiolog Anders Tegnell har fått massor av mejl med stöd efter att myndighetens chef röt till. Arkivbild

Det visade sig att myndighetens chef rutit till på fredagens presskonferens mot den behandling som han tycker att Anders Tegnell fått utstå under coronakrisen, med hot och hat. Carlson tyckte att "det offentliga bara spottar ur sig massa dumheter" riktade mot Anders Tegnell, som om han ensam fattade alla beslut som hela myndigheten står bakom.

– Det är närmast ovärdigt, det han har utsatts för, markerade Carlson på fredagens presskonferens.

Markeringen tog skruv direkt. Folk började mejla och ge sitt stöd. Sedan dess har kärleksbombningen fortsatt.

– Det fortsätter att strömma in. Både till Anders Tegnell själv och till Folkhälsomyndighetens vanliga mejlkorg. Vårt diarium har också hört av sig och undrat vad som sker, för det kommer så mycket mejl. De hos oss som jobbar med sociala medier berättar också att det kommer in långa haranger med stöd.

Det är vanliga människor som hör av sig, berättar han, och som vill ge både statsepidemiologen och myndigheten sitt stöd.

PODD Corona - därför skiljer sig ländernas agerande

I dagens Aftonbladet Daily reder vi ut huruvida länder agerar olika - och i så fall varför. Gäst är Emma Frans.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE