Ebba Busch Thors festande i natt efter hårda kritiken

Micael Bindefelds firande fortsätter i Tel Aviv

Publicerad 2019-09-20

TEL AVIV. Ebba Busch Thor har fått kritik för att hon valde att följa med på Micael Bindefelds bjudresa till Tel Aviv.

Det var inget som märktes under torsdagens festligheter.

KD:s partiledare skrattade och applåderade vilt när jubilaren dansade loss.

Festfixaren Micael Bindefeld firar just nu sin 60-årsdag i Israels näst största stad Tel Aviv.

I onsdags flögs ett stort och namnkunnigt sällskap ned i ett specialchartrat flyg från Arlanda.

Schemat är fullspäckat och under torsdagen gick färden till Jerusalem, knappt sju mil från Tel Aviv. Där besökte de bland annat förintelsemuseet Yad Vashem. Vid Jesu grav stämde Carola Häggkvist, Lena Philipsson, Pernilla Wahlgren, Lisa Nilsson och Sarah Dawn Finer upp i en finstämd gospelsång.

”Det här händer bara en gång i livet”, skrev Micael Bindefeld på Instagram efter det känslosamma besöket.

Kungavännen Aje Philipson är på plats med sin fru Bathina Philipson och hon skriver i ett sms till Aftonbladet:

”Det är en fantastisk resa med en blandning av kultur och trevliga luncher och middagar”.

Arabiskt tema

På torsdagskvällen var det stor fest med arabiskt tema i en festlokal i orten Abu Ghaush, en mil väster om Jerusalem. Sångerskan Pernilla Wahlgren var flitig på sitt Instagram och publicerade ett filmklipp på Bathina Philipson på dansgolvet. Och en på jubilaren själv som släppte loss under gästernas jubel och handklappning.

På plats var även KD-ledaren Ebba Busch Thor som sågs klappa händerna och skratta när Micael Bindefeld dansade loss.

Busch Thor har fått utstå kritik för att hon följde med på bjudresan och inte stannade hemma och jobbade. Men av filmklippet att döma var det inget som sänkte stämningen under kvällens festligheter. 

Under middagen sjöng Sarah Dawn Finer en ballad och flera ur Sveriges artistelit gjorde spontana framträdanden under hela kvällen.

Generöst med mat och dryck

Under fredagen är det sol, bad och slappa aktiviteter som gäller. Den världsberömda stranden i Tel Aviv, som kallas Mellanösterns Miami, väntar på Micael Bindefeld och hans entourage. Exakt vad som står på schemat är oklart. Men att det blir generöst med mat, dryck och hög stämning är ingen kvalificerad gissning.

Bland gästerna på plats finns bland andra Måns Herngren, Sofia Wistam, Camilla Läckberg, Lena Philipsson, Pernilla Wahlgren, Izabella Scorupco, Victoria Skoglund, Aje och Bathina Philipson, Christer Lindarw, Charlotte Perrelli, Lisa Nilsson, Carola Häggkvist, Mona Sahlin och partiledarna Ebba Busch Thor, Nyamko Sabuni och Ulf Kristersson. 

Pågick i flera dagar

Micael Bindefeld har alltid arrangerat storslagna fester när han har fyllt jämnt. Sin 40-årsdag firade han med vänner på grekiska ön Mykonos. Då var bland annat Mona Sahlin, Gudrun Schyman och Ludmila Engquist bjudna.

När han fyllde 50 år flög han ned sin gäster till Palma på Mallorca för ett lyxigt firande som även det pågick i flera dagar.

Bathina Philipson, 41, poserar med födelsedagsbarnet och Izabella Scorupco, 49.