John Bolton

Trump sparkar topprådgivare

Av: 

Sandra Killgren

NYHETER

President Donald Trump sparkar USA:s nationella säkerhetsrådgivare John Bolton.

”Jag har informerat honom om att hans tjänster inte behövs längre i Vita huset”, skriver Trump på Twitter.

Donald Trump är inte nöjd med John Boltons rådgivning. På Twitter skriver presidenten att han på måndagskvällen bad topprådgivaren att lämna sin post.

”Jag hade starka invändningar mot många av hans förslag, liksom många andra i administrationen”, skriver presidenten som förklaring.

Samtidigt tackar han John Bolton för hans insatser och meddelar sedan att en ny nationell säkerhetsrådgivare kommer att tillkännages nästa vecka.

Skilda meningar

John Bolton har haft posten som säkerhetsrådgivare sedan i mars 2018. Han var Trumps tredje nationella säkerhetsrådgivare efter Michael Flynn och HR McMaster.

Bara ögonblick efter Trump tog också han till Twitter. Enligt Bolton var det han själv som erbjöd att säga upp sig på måndagskvällen.

”Jag erbjöd mig att avgå igår kväll men president Trump sa: Låt oss prata om det i morgon”, skriver Bolton.

Stort gräl

Enligt uppgifter i amerikanska medier ska det ha utbrutit ett stort gräl mellan Bolton och Trump under gårdagskvällen. Bråket ska ha handlat om mötet med företrädare för Afghanistans regering och talibanrörelsen.

Samtalet var tänkt att hållas för några dagar sedan men efter en blodig attack i Kabul ställde presidenten in mötet. The Guardian skriver att det förekommit uppgifter om att Bolton aldrig gillade idén på ett fredssamtalet med talibanrörelsen.

I informed John Bolton last night that his services are no longer needed at the White House. I disagreed strongly w… https://t.co/P9awoBGUZs

PODD: Här är demokraterna som vill utmana Donald Trump

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi om vilka det är som vill utmana Donald Trump – och om vem som har störst chans att få göra det.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

John Bolton behövs inte längre, anser Trump som ger honom sparken.

ANNONS

Lindex basplagg 3 för 2 – handla barnens kläder och få den billigaste på köpet!

Extern länk från Lindex SE

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

John Bolton

Trumps USA

Donald Trump

AB Voice