Här ökar bostadspriserna mest i Malmö

Publicerad:
Uppdaterad:
Bostadspriserna fortsätter att stiga i Malmö. Arkivbild.
Foto: BJÖRN LINDAHL
Bostadspriserna fortsätter att stiga i Malmö. Arkivbild.

NYHETER

De senaste tolv månaderna har priserna på bostadsrätter ökat med sju procent i Malmö.

Det är betydligt mycket mer än i både Göteborg och Stockholm. Och det finns en del av Malmö där priserna ökar extra mycket.

Det senaste året har bostadsrättspriserna i Malmö ökat med 7 procent. I Stockholm och Göteborg är den utvecklingen 1,8, respektive 0,3 procent. Detta visar siffror från Mäklarstatistik.

– Det beror främst på att Malmö har haft en lägre prisnivå än Stockholm och Göteborg, så det har funnits ett större utrymme för en ökning, säger Simon Falke, vd för Mäklarhuset Malmö

I Stor-Malmö, som omfattar hela sydvästra Skåne, har ökningen varit ännu större, med 7,7 procent.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Fortsatt ökning

Allra mest har priserna skjutit i höjden i Hyllie, där priserna ökat med 14,1 procent. Priserna börjar nu närma sig 23 000 kronor/kvadratmetern. Dyrast är dock fortfarande Centrum där kvadratmeterpriset ligger på 38 787.

– Det har byggts mycket i Hyllie. Tidigare var det bara gamla lägenheter som såldes, men nu har även de nya börjat komma ut på andrahandsmarknaden, och de är mycket dyrare. Samtidigt har Hyllie blivit en mer populär stadsdel, säger Simon Falke.

Han tror att priserna kommer att fortsatta att öka i Malmö även framöver.

– Lite extra tror jag att de kommer att stiga i östra Malmö, precis utanför centrum. I stadsdelar som Slussen och Kirseberg, säger Simon Falke.

Publicerad:

LÄS VIDARE