Rasar mot mensdocka i Sölvesborg

”Vill skydda våra barn”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En ”mensdocka” finns numera för allmän beskådan i Sölvesborg. Någon har placerat ut den kort efter kommunens beslut om att inte köpa in ”utmanande samtidskonst” och att inte hissa Prideflaggan.

”Denna typ av ’konst’ är något vi vill skydda våra barn ifrån!”, skriver Kristdemokraterna i Sölvesborg på Facebook.

Samstyret i Sölvesborg, som utgörs av SD, M, KD och lokala Sölvesborg- och Listerpartiet, har under den senaste tiden fattat flera beslut som väckt debatt. Prideflaggan ska inte längre få hissas på stadshuset i kommunen och man vill helt stoppa inköp av ”utmanande samtidskonst”. Företrädare för Sverigedemokraterna i Sölvesborg har tidigare sagt att den som vill ha ”menskonst” får köpa det själv men att det inte ska finnas i kommunens ägo.

1 av 2 | Foto: Kristdemokraterna Sölvesborg
”Mensdockan” kritiseras hårt av KD.

Mensdocka rör upp känslor

Nu har en docka på just det temat placerats ut i staden. Den är klädd i folkdräkt, håller upp en Prideflagga och är blodig kring underlivet. Konstverket, vars avsändare fortfarande är okänd, uppskattas inte av Kristdemokraterna i Sölvesborg.

”Idag vaknar Sölvesborgarna upp till denna typ av ’konst’ som blivit utplacerad på en offentlig plats, en ’konst’ som vi i KD inte står bakom! Denna typ av ’konst’ är något vi vill skydda våra barn ifrån!”, skriver de på Facebook.

Aftonbladet har sökt Kristdemokraterna i Sölvesborg.

Publicerad:

LÄS VIDARE