Nattklubben: Vi attackerades efter att ha nekat gängkriminella inträde

F12: ”Vi skräms inte av kriminella element och kommer aldrig vika oss”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Ett 20-tal personer stormade en nattklubb i centrala Stockholm under natten mot söndag.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska flera av gärningsmännen tillhöra ett kriminellt nätverk som under sommaren stoppats från att komma in – och nu misstänks ha genomfört en hämndaktion.

– Det var en planerad attack, säger en talesperson för nattklubben.

Vid 02.20-tiden kallade ordningsvakterna på nattklubben F12 i centrala Stockholm på förstärkning.

– Personalen talade om full kalabalik när de larmade, sa Peter Asp, polisens vakthavande befäl, under natten mot söndag.

Ett 20-tal personer hade dykt upp vid nattklubben och med våld forcerat sig in, enligt polisen. Tre ordningsvakter försökte stå emot folkmassan.

– 17 personer avlägsnades med stöd av polislagens 13:e paragraf för att ha stört den allmänna ordningen, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson.

– Vi har upprättat anmälan om olaga intrång, förgripelse mot tjänsteman samt misshandel. Två personer omhändertogs på grund av sin berusning och en av dem, en man, är även misstänkt för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, narkotikabrott genom efter bruk samt brott mot dopingslagen.

Polisen var under morgonen på plats vid nattklubben som stormades.
Foto: Linus Hedrén
Polisen var under morgonen på plats vid nattklubben som stormades.

”Nekats inträde till F12 under sommaren”

Flera av de inblandade tillhör eller har koppling till ett kriminellt nätverk, enligt nattklubbens och uppgifter till Aftonbladet.

Klubben har ”upprepande gånger”, under en längre period, stoppat gängmedlemmarna från att komma in.

– Det stämmer att det var personer från det nätverket. Vi arbetar ständigt och stenhårt med att motverka kriminalitet i nattlivet och bakgrunden var att de blivit nekade hela sommaren från att komma in, säger en talesperson för F12.

Enligt honom har gängmedlemmarna tidigare försökt ta sig in, men nattens händelse ses som planerad hämndaktion.

”Blev tagna efter sju minuter”

– De var bland annat där förra helgen, och attacken de genomförde nu var en planerad attack, men den gick i baklås och de blev efter sju minuter tagna av polis.

F12 uppger att de kommer förstärka säkerheten kring klubben.

– Vi vill understryka att vi inte skräms av kriminella element och att vi aldrig kommer vika oss mot påtryckningar från detta kriminella nätverk eller andra. Våldsamma, drogpåverkade individer har ingenting att hämta hos oss, säger ledningen i ett uttalande.

Aftonbladet har tidigare rapporterat om ett kriminellt nätverk som misstänks ligga bakom flera dåd, bland annat skjutningar mot två ordningsvakter, efter att ha nekats inträde på krogar. Det finns inga uppgifter om att nätverket ska ha några kopplingar till stormningen mot F12, enligt nattklubben.

Norrmalmspolisen utreder nattens händelse.


Så tipsar du Aftonbladet

Tipsa! är det enklaste och snabbaste sättet att skicka tips, bilder och video till oss.
Du når redaktionen dygnet runt via knappen Tipsa! i Aftonbladet-appen. Aftonbladet garanterar alla tipsare källskydd, en grundlagsskyddad rättighet enligt Tryckfrihetsförordningen. Alla tips skickas krypterade.

Du kan också ta kontakt med oss på andra sätt.
Mejl: tipsa@aftonbladet.se
SMS/MMS: 71000
Tipstelefon: 08-411 11 11
Har du ett känsligt tips: Kontakta oss genom Secure Drop
Tänk på detta vid en nyhetshändelse: Var aldrig i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt inte dig själv eller andra för risker. Tänk på den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.

Publicerad:

LÄS VIDARE