Pojke knivhuggen vid skola i Göteborg

Uppges vara allvarligt skadad

Reporter: Josefine Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

En pojke i årskurs sex blev under måndagen knivhuggen i halsen utanför en grundskola i Kortedala i Göteborg.

Efter ett intensivt sökande kunde polisen gripa en pojke, yngre än 15 år, misstänkt för mordförsök.

Polisen vid skolan.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Polisen vid skolan.

Vid klockan halv två på måndagseftermiddagen larmades polis till en grundskola i Kortedala, Göteborg.

– Det är en ung pojke som har blivit knivhuggen i halsen. Enligt vittnen har han huggits av en ung pojke i liknande ålder. Vittnesuppgifter har lett oss i en bra riktning och vi söker för fullt, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen region Väst.

Händelsen skedde på en parkering intill skolan. Den skadade pojken är elev på skolan och går i årskurs sex. Han fördes i ambulans till sjukhus med allvarliga skador.

Polisen har spärrat av platsen och genomför en teknisk brottsplatsundersökning. Ett intensivt sökande efter misstänkt gärningsman inleddes och polisen sökte med bland annat hundförare och helikopter.

Strax efter klockan tre på eftermiddagen uppgav polisen att en person har gripits misstänkt för mordförsök. Den misstänkta gärningsmannen är en pojke under 15 år och greps i sin bostad.

– Tack vare bra vittnesuppgifter initialt leddes vi i rätt riktning och kunde lokalisera och gripa en person som nu är misstänkt. Gripandet gick lugnt till och vi inväntar nu åklagare och socialtjänst för att inleda förhör, säger Peter Adlersson.

Efter händelsen togs beslut om att stänga skolan för dagen och elever skickades hem. Maria Åhman, kommunikationschef grundskoleförvaltningen Göteborgs stad, uppger att skolan sannolikt kommer att vara öppen under tisdagen.

– Vi tar det här givetvis väldigt hårt och det är en tuff situation för personal, elever och föräldrar. Alla elever ska känna sig trygga på skolan. Några har valt att prata med kuratorn om det som inträffat. Nu samlar rektorn alla medarbetare för att diskutera hur skolan ska hantera detta imorgon och framöver och vi har även polis och representanter från stadsdelsförvaltningen Östra Göteborg i området i ett trygghetsskapande syfte.

Vet du vad som har föranlett knivskärningen?

– Nej. Jag har inga uppgifter om det.

Är den misstänkte gärningsmannen också en elev på skolan?

– Det vet jag inte.

Publicerad: