Boris Johnson har lämnat intensivvården

Av: TT

Publicerad:
1 av 3 | Foto: Twitter/AP/TT
En bild på Storbritanniens premiärminister Boris Johnson som han själv lade ut på Twitter den 27 mars i samband med att han testats positivt för coronaviruset.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson står inte längre under intensivvård. Beskedet kom på torsdagskvällen efter att Johnson befunnit sig på intensivvårdsavdelning sedan i måndags.

"Premiärministern har flyttats från intensivvård tillbaka till avdelningen, där han noggrant kommer att övervakas under den tidiga återhämtningen", säger Boris Johnsons talesperson i ett uttalande.

"Han är vid extremt gott mod".

55-årige Johnson lades in på sjukhus i söndags kväll då han fortfarande hade feber och hosta. Det hade då gått tio dagar sedan han testats positivt för coronaviruset. Han flyttades till intensivvårdsavdelningen på måndagen sedan hans hälsa försämrats.

– Premiärministern tackar (det brittiska sjukvårdssystemet) NHS för den fantastiska vården, sade Johnsons talesperson tidigare under torsdagen medan premiärministern fortfarande befann sig på intensivvårdsavdelningen.

Storbritannien är på väg in i vad forskarna tror är den dödligaste fasen av coronavirusets framfart i landet, och antalet dödsfall tros öka under påsken.

Regeringens nödkommitté COBR diskuterade under dagen hur olika restriktioner i landet ska hanteras framöver.

Enligt utrikesminister Dominic Raab, som ledde mötet på grund av Johnsons bortavaro, är bedömningen att virusspridningen i Storbritannien ännu inte nått sin kulmen och det därför är för tidigt att häva nedstängningen av landet.

Drygt 65 000 människor hade på torsdagseftermiddagen rapporterats bekräftat smittade av coronaviruset i Storbritannien. Nästan 8 000 har avlidit i sviterna av sjukdomen, och den senaste dygnssiffran över antalet döda till följd av viruset är 881.

Publicerad: