Ljungbyholm

Död kalv hittad i bur – belöning på 75 000 kronor utfäst

Av: 

Victor Stenquist

NYHETER

En död kalv i en bur av lastpallar hittades i lördags i skogen utanför Ljungbyholm.

Polisen har rubricerat det som djurplågeri – och nu har en belöning på 75 000 kronor utfästs för tips som leder till fällande dom.

– Det är ett riktigt jävla as som gör så här, säger förre riksdagsledamoten och Robinson-deltagaren Jan Emanuel Johansson.

I samband med en hundtävling i närheten hade en privatperson hittat den ihopskruvade buren i skogen i Ljungbyholm söder om Kalmar. Buren var tillverkad av lastpallar och i den låg en död kalv.

– Patrullen konstaterar att den här kalven har levt när den sattes i buren då det fanns avföring i buren, sa Evelina Olsson, presstalesperson hos polisen i region Syd.

Polisen upprättade en anmälan om djurplågeri.

Ingen person är gripen i ärendet – något som tidigare riksdagsledamoten Jan Emanuel Johansson (S) nu vill ändra på.

Jan Emanuel Johansson har utfäst en belöning för den som får fast gärningsmannen.

75 000 kronor erbjuds

Han har utfäst en belöning på 75 000 kronor till den person som kan ge uppgifter till polisen som leder till att någon fälls för brottet.

– Jag tror det behövs incitament för att få människor att prata. Det är säkert inte första gången som den här personer begår ett jaktbrott. Troligtvis så skryter han om det och gissningsvis finns flera människor som vet vad han håller på med, säger Jan Emanuel Johansson till Aftonbladet.

Han hoppas att belöningen på 75 000 kronor ska uppmuntra till att våga ställa upp och vittna.

– När människor är onda, som den här människan, ser de att risken inte är stor att de ska straffas. När de märker att det blir en folklig anstormning som kan förändra livet dramatisk hoppas jag de känner att flera människor jobbar aktivt för att få fast dem, säger Johansson.

Han vill dock inte att han själv kontaktas, utan uppmanar personer med kunskap i ärendet att vända sig till polisen.

Kalven var inte märkt

Polisen i Kalmar har under söndagen inte haft möjlighet att kommentera belöningen, utan hänvisar till region Syds pressavdelning.

– Generellt sett är vi alltid mottagliga för tips som kan leda oss vidare i utredningen, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen.

Han fortsätter:

– Vi utgår från att personer som har uppgifter att lämna gör det oavsett om det finns belöning eller inte.

Enligt Calle Persson har polispatrullen som hanterade ärendet under lördagen varit i kontakt med markägaren som inte hade vetskap om händelsen. Man har även fotodokumenterat platsen där buren fanns.

Kalven ska ha saknat märkning.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Död kalv hittades i bur i skogen

ÄMNEN I ARTIKELN

Ljungbyholm

Djurplågeri

Jaktbrott

Jan Emanuel Johansson

Kalmar län

Småland

AB Voice