Museum

Här är världens första vagina-museum

Av: 

Jasmin Lindberg

NYHETER

I helgen har världens första vagina-museum slagit upp dörrarna. Ett museum som ligger i London och där besökarna välkomnas med gigantiska tamponger, menstruationskoppar och kvinnliga könsorgan.

Syftet är att hantera myter och bryta tabun kring kroppsdelar.

Nu har världens första vagina-museum, öppnats i nordvästra London, något som tidningen The Guardian rapporterat om.

I ett ljust inomhusutrymme i Camden's Stables Market möts besökarna av en gigantisk tampong och enorma menstruationskoppar. Illustrationer av kvinnliga könsorgan är finns på väggarna och några underkläder ligger i ett glasfodral.

Museet finns tack vare en offentlig insamling där mer än 1 000 personer skänkte nästan 50 000 pund.

– Jag upptäckte att det fanns ett penismuseum på Island, men inget motsvarande för vaginor. Då bestämde jag mig för att skapa ett själv, berättar, som kom på idén till det nya museet och tillägger:

– Jag bara älskar vaginan, säger Florence Schechter.

Myter om vaginan och hur man besegrar dem

Den första utställningen heter ”Muff Busters” och pågår fram till slutet av februari. Utställningen och handlar om myter om vaginan och hur man besegrar dem.

”Nästan femtio procent av världens befolkning har en och de flesta av oss kom till världen genom en. Ändå är vaginor och resten av den gynekologiska anatomi fortfarande ett tabuämne” står det på en av utställningens affischer.

Den tar upp missuppfattningar gällande gynekologisk anatomi, inklusive renlighet, utseende, perioder, kön och preventivmedel.

Förutom utställningen, som också är tillgänglig online, kommer evenemang och föreställningar att äga rum på museet. Det kommer även finnas en bokklubb som diskuterar feministisk litteratur.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

Lufttrycksvibratorn: Så funkar den egentligen

ÄMNEN I ARTIKELN

Museum

The Guardian

London

Kvinnohistoria

Mens

Preventivmedel