Flera skadade när bil körde in i folkmassa i Tyskland

avJoachim Kerpner, Sandra Killgren

Publicerad:
Uppdaterad:

En bilist har med flit kört in i en folkmassa i tyska Volkmarsen.

30 personer har skadats, varav sju allvarligt, enligt tidningen Bild.

Den 29-årige föraren har gripits.

Händelsen inträffade i samband med ett karnevalståg, uppger tyska tidningen Bild. En silverfärgad Mercedes kraschade med hög hastighet in i åskådare som stod och tittade på karnevalen vid 14.30-tiden på måndagen.

– När karnevalståget var på väg att ta slut hörde jag plötsligt sirener, säger åskådaren Reinhard Kubat till Bild. Vi mötte gråtande människor. Det låg framför allt skadade barn på vägen, men också äldre. Barn sade till mig att det lät ”plopp, plopp, plopp” när bilen körde över människor.

Livshotande skador

Ingen åskådare ska ha dött, uppger en polistalesman för nyhetsbyrån Dpa. Polisen uppger att personer har skadats, men meddelar inte hur många.

Bild skriver att 30 personer är skadade, varav sju allvarligt. Barn ska finnas bland de skadade och enligt tidningen har några offer livshotande skador.

En polistalesperson uppger för sajten Hessenschau att föraren körde in i folkmassan med flit. Enligt uppgift måste polisen skydda den gripne föraren, som är tysk medborgare, mot folkmassans ilska efter händelsen.

Foto: Uwe Zucchi / AP

Enligt vittnen ska han ha kört med full gas in i åskådarna, uppger tidningen Frankfurter Rundschau. Flera vittnen hade uppfattningen att föraren siktade in sig på barn, men det har inte bekräftats.

Vittnen har också uppgett att föraren körde förbi flera avspärrningar. Bilen färdades 30 meter genom åskådarmassan innan den stannade.

Vårdas på sjukhus

Riksadvokat Alexander Badle säger till Bild att den 29-årige gärningsmannen inte var berusad, men inte kan förhöras på grund av sina skador.

Enligt uppgifter till tidningen ska föraren ha förts till sjukhus med allvarliga huvudskador.

Tusentals på plats

Helikopter, flera polispatruller och ett stort antal räddningsfordon beordrades till Volkmarsen, en ort med knappt 7 000 invånare fyra mil väster om Kassel i delstaten Hessen.

– Flera skadade har behandlats på plats, uppger en polistalesman enligt Bild.

Omkring 1 500 människor var på plats längs gatorna i Volkmarsen för att se karnevalståget under den så kallade Rosenmåndagen.

Foto: Uwe Zucchi / AP
Foto: Uwe Zucchi / AP
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Tyskland