Då rensas cyklarna på Triangeln bort

Cyklarna märktes ut tidigare i februari.
Cyklarna märktes ut tidigare i februari.

Cyklisterna har förvarnats.

Snart är det dags för nästa cykelrensning på Triangeln.

– Det brukar bli något hundratal, säger Bengt Hersler, VD på Parkeringsövervakning Malmö AB.

Fastighets- och gatukontoret har beslutat att man behöver skapa mer parkeringsplatser för cyklar vid Triangeln. För första gången sedan i november 2018 kommer man därför att genomföra en cykelrensning i området.

Cyklar som står parkerade vid Triangeln men inte längre används kommer därför att plockas bort.

– Det har blivit uppställningsplatser på grund av att man inte använder sina cyklar. De tar upp onödig plats och måste rensas ut med jämna mellanrum, säger Bengt Hersler, VD på Parkeringsövervakning Malmö AB, som genomför utrensningen av cyklar.

Genomförs i mars

Två-tre gånger per år får de i uppdrag av fastighets- och gatukontoret att rensa områden med mycket cykelställ från cyklar som parkerats där men inte längre används.

– Det är inget mer planerat än detta men annars är det de vanliga ställena såsom Hyllie, Centralen och Triangeln. Platser där det är tydligt och klart utmarkerat att cyklar ska parkeras i cykelställ, säger Bengt Hersler.

Cyklarna på Triangeln märktes upp i början av februari och den 17 mars kommer de cyklar som stått orörda den senaste månaden att plockas bort.

– Triangeln är en ganska stor yta med många cykelställ ju. Det är en flitigt använd cykelparkering så det brukar bli några hundra, säger Hersler som uppger att närmare 400 cyklar togs bort vid den senaste cykelrensningen på platsen.

Cyklar som inte används kommer i mars att flyttas.
Cyklar som inte används kommer i mars att flyttas.

Kan ske oftare

De cyklar som är så pass rostiga att de knappt går att använda går till skroten medan fullt fungerande cyklar som rensas bort tas till uppställningsplatsen på Ridspögatan 4. Där kan man två gånger i veckan hämta ut sin cykel mot en avgift på 350 kronor.

– Vi diskuterar att göra det här mer regelbundet för att följa lagstiftningen och skapa plats för de som använder sin cykel och har behov att parkera på Triangeln.

Cykelrensningen sker från Friisgatan till Rådmansgatan samt på Klerkgatan, Smedjegatan och den Bike & Ride-station som finns vid Triangeln.

24-timmarsregeln för parkering i Malmö stad gäller även för cyklar.

Publisert:

LÄS VIDARE