Två skjutningar i Västerås – stor polisinsats

Uppgifter: Kopplas till samma kriminella nätverk

Inom loppet av dryga timmen inträffade två skottlossningar i Västerås.

Två unga män skadades.

Båda är kända av polis, och den ena har tidigare överlevt en skjutning, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Polisen har flera resurser på plats i Västeråsområdet.

Klockan 17.47 kom samtal om en skjutning i kommundelen Skultuna. På platsen hittades en skottskadad man.

– Skottlossningen har skett i utkanten av samhället, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson i Västmanland.

Den skjutne är enligt Aftonbladets uppgifter i 20-årsåldern och träffad av skott i underkroppen. Han är sedan tidigare känd av polis och kopplas till ett kriminellt nätverk i Västerås.

Omkring en timme senare kom nästa larm, då från området Hammarby i västra Västerås, som ligger ungefär 20 minuter från den första brottsplatsen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet rör det sig om ytterligare en skottlossning, något polisen vid 20.30-tiden inte ville bekräfta.

– Det här har skett mitt i ett bostadsområde. Det gör att vi har större förhoppningar om det finns människor som kan ha sett något här än i Skultuna, säger Daniel Wikdahl.

Helikopter deltar i insatsen i Västerås.
Helikopter deltar i insatsen i Västerås.

Utreder eventuellt samband

Även vid den skjutningen handlar det om en man i 20-årsåldern som är känd av polis, uppger flera uppgiftslämnare för Aftonbladet.

Mannen ska ha skjutits i överkroppen och är förd till sjukhus, enligt samma uppgifter. Han uppges tillhöra samma nätverk som det första offret.

Enligt Aftonbladets uppgifter har mannen tidigare utsatts för ett mordförsök. Han blev en natt i augusti 2019 skjuten när han befann sig utanför en bostad i Västerås. Tillståndet för honom var kritiskt och han vårdades länge för allvarliga skador, men överlevde.

Polisen vill inte kommentera Aftonbladets uppgifter men säger att båda händelserna rubriceras som mordförsök och att man kollar på eventuella samband. Enligt uppgifter till Aftonbladet har polisen inlett en särskild händelse.

Ingen person är gripen.

– Vi uppmanar alla som har sett något att ringa 114 14, säger Daniel Wikdahl.

Polispådrag i Västerås.
Polispådrag i Västerås.
Publisert:

LÄS VIDARE