Teorin: Därför blir det extraval

DAILY Lena Mellin om regeringsdramatiken

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Det har skapats historia i riksdagen. Som experterna förutspådde har Stefan Löfvens regering fallit i en misstroendeomröstning. Aldrig förr har ett misstroendevotum gett frukt så att statsministern fälls.

Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet röstade för ett misstroende och det avgjorde saken. Men vad händer nu?

Extraval? Kaffe och kakor hos talmannen (igen)? Vilka vinner och vilka förlorar på att dra igång valrörelse knappt ett år innan den ordinarie?

Gäst: Lena Mellin, Aftonbladets inrikespolitiska kommentator.

Programledare: Amanda Hemberg Lind.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Jenny Ågren, Amanda Hemberg Lind och Liv Elgenklöw.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE