Man tog sig in på redaktion – polisjakt med helikopter

Arkivbild.
Arkivbild.

En okänd man bröt sig in på Sydsvenskans redaktion i Malmö under söndagsmorgonen.

En patrullerande väktare upptäckte gärningsmannen som då flydde lokalerna.

– Det här är allvarligt och skittråkigt. Det drabbar oss både ekonomiskt och trygghetsmässigt, säger Sydsvenskans chefredaktör Jonas Kanje.

Vid klockan 09.30 larmades polis till Rådmansgatan i Malmö efter att en obehörig man tagit sig in på Sydsvenskans redaktion.

En patrullerande väktare upptäckte mannen och konfronterade honom.

– Mannen hotade då väktaren verbalt och hade ett tillhygge, sannolikt en kofot. Det är ännu oklart hur han tog sig in, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen region Syd.

Mannen lyckades ta sig ut ur lokalen och flera polispatruller och helikopter söker efter den misstänkte.

– Vi har ännu ingen gripen. Vi rubricerar det här som ett inbrott då det inte finns något som tyder på något annat, säger Evelina Olsson.

Chefredaktören: ”Allvarligt och skittråkigt”

Sydsvenskans chefredaktör säger till Aftonbladet att det inte riktats något hot mot redaktionen.

– Det finns inget som tyder på det. Väktaren ropade till medarbetarna som i sin tur larmade polisen. Ingen av våra medarbetare har varken sett eller kommit i kontakt med gärningsmannen, vilket vi är glada för. Men det klart att något sådant här är obehagligt, säger han.

Även Kvällsposten och TT:s lokala redaktion huserar i lokalerna.

Gärningsmannen upptäcktes på ett våningsplan där Sydsvenskan för tillfället inte hade någon redaktionell personal. Den senaste tiden har flera inbrott skett i byggnaden.

– Det här är väldigt allvarligt och skittråkigt. Det drabbar oss både ekonomiskt och trygghetsmässigt. Vi har anlitat väktare just på grund av det här problemet och vi måste nu se över hur gärningsmannen tog sig in i lokalerna, säger han.

Vid 11-tiden uppger polisen att sökinsatsen avslutats och att gärningsmannen ännu inte gripits.

– Han är fortfarande på fri fot och vi rubricerar det som försök till inbrott då det verkar som att han inte fick med sig något gods, säger Evelina Olsson.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN