Blir det här en myggsommar?

DAILY ”Det har börjat bra för myggorna”

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Det kommer rapporter om att vissa myggarter är tidiga i år och riktigt på alerten. Än så länge står det 1–0 till myggen men det är för tidigt att varken ropa nej eller hej.

Översvämningarna i våras och sedan värme på det har gjort att många larver levt en utmärkt tillvaro, med en trolig myggig tid framöver.

Vad krävs för en myggsommar egentligen? Vad tror experten vi kan vänta oss framöver? Finns det någon som uppskattar myggen? Plus, finns det något supertips hur man ska skydda sig mot myggorna?

Gäst: Anders Lindström, myggforskare på Statens veterinärmedicinska anstalt i Uppsala.

Programledare: Amanda Hemberg Lind.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Jenny Ågren, Amanda Hemberg Lind och Liv Elgenklöw.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE