KD vill väcka misstroende mot regeringen

Publicerad:
Uppdaterad:

Kristdemokraterna vill väcka misstroende mot Stefan Löfven och regeringen. Det sa partiledare Ebba Busch i ett tal i dag.

“Sverige behöver ett nytt ledarskap. Många frågar nu om vi kan tänka oss att väcka misstroende? Ingen tvekan råder i vår riksdagsgrupp – igår svarade vi enhälligt ja. Sverige förtjänar bättre! Sverige behöver en ny regering!”, står det i talet.

KD går nu ihop med Vänsterpartiet. Efter att las-förhandlingarna kraschade gick partiledare Jonas Sjöstedt ut och hotade med misstroendeomröstning. För att en sådan ska bli av krävs 35 mandat i riksdagen.

“När vi nu som mest skulle behövt ett tryggt ledarskap så skakar istället regeringssamarbetet. Januariöverenskommelsen var ett sätt för den politiska eliten att försöka hissa upp vindbryggan och låsa ute de upproriska bönderna. Men de grundade inte sin fästning på hälleberget utan byggde den på blotta jorden. Nu stormar det mellan arbetsmarknadens parter och regeringen kan falla – eftersom januaripartierna inte ens är överens om vad meningarna man själv skrivit in i sitt avtal betyder!”, står det i talet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN