35-åring misstänks för människorov

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:

Polisen hittade ett elchockvapen och en handduk på tork i en bostad i september. 

Nu åtalas den boende, misstänkt för att ha använt dem på en man han ska ha stängt in i några timmar – vilket han förnekar. 

Foto: Polisen

Enligt åklagaren misshandlade den boende, en 35-årig man, en man i sin bostad i Enköping en natt i slutet av september. Han använde ett elchockvapen mot mannen, slog till honom med tillhygge och satte ett knä i bröstkorgen på honom samtidigt som ha la en handduk över hans ansikte och hällde vatten på den.

Han hotade även med att döda och hälla kokande vatten på mannen som han även rånade på telefon, AirPods, glasögon, skruvmejslar och kniv samtidigt som han pressade honom på pengar. 

Offret berättar i förhör med polisen att han försökte lämna bostaden flera gånger, men stoppades under tre timmars tid medan misshandeln och utpressningen pågick. 35-åringen ville ha 170 000 kronor, fastän offrets skuld var på 20 000 kronor till en annan person enligt honom själv. 

Förnekar människorov

35-åringen som åtalas vid Uppsala tingsrätt för vapenbrott och människorov, erkänner enbart det första. Han har vare sig hotat, angripit eller låst in mannen, berättar han i förhör med polisen.

Han har bara sagt till mannen att han ska be om ursäkt för att ha utnyttjat en av hans kusiner och hålla sig undan kusinen i fortsättningen, om han inte vill åka på stryk. Enligt honom finns det ingen skuld mellan dem. 

Publicerad:

LÄS VIDARE