Terrorattacken i Nice

De föll offer i terrorattacken i Nice: ”Säg till mina barn att jag älskar dem”

Av: 

Linus Lindgren

NYHETER

Tre människor mördades under terrorattentatet utanför Notre Dame-katedralen i Nice under torsdagen.

En av dem var trebarnsmamman Simone Barreto Silva, 44.

– Säg till mina barn att jag älskar dem, sa hon till ambulanspersonalen innan hon dog.

Blommor och ljus utanför Notre Dame.
Blommor och ljus utanför Notre Dame.

Tre personer mördades utanför Notre Dame-katedralen i Nice under torsdagen. Händelsen har terrorstämplats av Frankrikes president, Emanuel Macron, och nu varnar Gerald Darmanin som är inrikesminister i Frankrike för att det kan komma fler attacker mot landet.

– Vi är i krig mot en fiende som finns både i och utanför Frankrike, säger han.

Hon mördades i attacken

Men det som står klart nu är att tre personer är döda efter attacken. En av dem var trebarnsmamman Simone Barreto Silva, 44.

Enligt The Guardian var hon född i Brasilien men har under de seanste decennierna bott i Frankrike. Under torsdagen var hon på väg till kyrkan för att be när hon föll offer för terrorattentatet.

Hon ska ha skadats svårt i attacken men lyckats fly från katedralen. Hon kollapsade däremot i en närliggande bar. Till vårdpersonalen på platsen hade hon en sak att säga precis innan hon dog:

– Säg till mina barn att jag älskar dem, sa hon enligt The Guardian.

Brasiliens utrikesdepartement kommenterade händelsen i ett uttalande. ”Den brasilianska regeringen meddelar beklagligt att ett av dödsfallen var en 44-årig brasiliansk mor till tre barn som bodde i Frankrike” skriver de i ett pressmeddelande.

Tvåbarnsfar föll offer

Även tvåbarnspappan Vincent Loqués, 55, föll offer för terrorn i Nice.

Han var enligt The Guardian en hängiven katolik och han hade arbetat i kyrkan i över tio år.

Laura Male var medlem i samma församling som Vincent Loqués arbetade för.

– Jag är så chockad. Jag förställer mig honom fortfarande gå och tända ljusen och nu tänker jag att han inte längre är där, säger hon enligt The Guardian.

Det tredje offret har ännu inte namngivits men enligt polisen ska det handla om en 60-årig kvinna som hade gått till katedralen tidigt på morgonen för att be när hon blev brutalt attackerad inuti kyrkan.

Två män gripna

Två män är gripna efter attacken i katedralen. Enligt nyhetsbyrån AP är en av dem en 21-årig man från Tunisien vid namn Ibrahim Issaoui. Han ska ha gripits på plats efter händelsen.

Under fredagsmorgonen meddelade polisen att ytterligare en man, 47 år gammal, hade gripits misstänkt för sin inblandning i dådet. På vilket sätt mannen kopplas till attacken är ännu oklart, men han ska ha haft kontakt med den misstänkta 21-åringen kvällen före händelsen.

Ibrahim Issaoui ska ha skrikit ”Allahu akbar” när han gick till angrepp mot kyrkans besökare. Han ska haft med sig tre knivar, två telefoner och en koran under attacken, enligt TT.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Terrorattacken i Nice

Nice

Frankrike

Terrorbrott