Uppsala

Sekelskifteshus toppar klicktoppen i Uppsala

Av: 

Adelina Storkaas

NYHETER

Ett hundra år gammalt hus drog flest blickar till sig på Hemnet i Uppsala förra veckan.

Det och två tvåfamiljshus, en 70-talsvilla och ett hus som varit i samma familjs ägo i över 60 år tar sig in på topp-fem-listan.

Gamla Uppsala, Uppsala.
Gamla Uppsala, Uppsala.

1. Gamla Uppsala, Uppsala

Pris: 2 300 000 kronor. Antal klick: 8 810. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Vi hittar den mest klickade bostaden på en stor tomt några kilometer från Gamla Uppsala, en kvart från centrala Uppsala. Huset som troligtvis är byggt i början av 1900-talet är på 80 kvadratmeter och rymmer fyra rum: Ett kök, vardagsrum, tre sovrum, varav ett har kakelugn, ett badrum och en oinredd vind. På tomten som sträcker sig över närmare 5 000 kvadratmeter finns även två uthus.

Nåntuna, Uppsala.

2. Nåntuna, Uppsala

Pris: 4 950 000 kronor. Antal klick: 5 414. Mäklare: Mäklarhuset.

Den näst mest klickade bostaden, ett tvåplanshus från 1975, ligger ungefär tio minuter från centrala Uppsala. Huset är på 139 kvadratmeter och rymmer sex rum. På entréplan hittar vi köket, ett vardagsrum, duschrum och gästrum. En trappa upp finns tre sovrum, ett badrum och ett badrum. På tomten finns också en carport och ett isolerat förråd.

Kåbo, Uppsala.

3. Kåbo, Uppsala

Pris: 11 000 000 kronor. Antal klick: 5 281. Mäklare: Notar.

Den tredje mest klickade bostaden, en tolvrummare från 1950, ligger i närheten av Stadsskogen, några minuter från stan. Huset som är på 280 kvadratmeter är uppdelat i två separata bostäder. I den ena, som ligger på det nedre planet, hittar vi ett kök, ett vardagsrum, fyra sovrum, toa och badrum. I den andra hittar vi ett kök och ett sovrum på entréplan och en trappa upp finner vi ett vardagsrum med öppen spis, fem sovrum, varav ett har öppen spis och två badrum. På källarplan finns även en tvättstuga, en bastu och ett garage och på tomten finns ett växthus och dubbla uppfarter med plats för fyra bilar.

Valsätra, Uppsala.

4. Valsätra, Uppsala

Pris: 7 900 000 kronor. Antal klick: 4 278. Mäklare: Widerlöv&co.

Den tredje fjärde klickade fastigheten, som har två hus från 2013, ligger i Malma Äng, en kvarts bilresa från centrala Uppsala. Det största huset som är på 189 kvadratmeter har ett kök, bibliotek, fyra sovrum, varav ett har eget badrum, ett allrum med balkong och öppen spis, en tvättstuga, ytterligare två badrum och förråd. I det mindre huset som är på 106 kvadratmeter ryms ett kök, ett vardagsrum som har öppet till nock och synliga takbjälkar, två sovrum, varav ett har balkong, samt ett vinterbonat orangeri med öppen spis, en tvättstuga/toa och ett duschrum med toa.

Almunge, Uppsala.

5. Almunge, Uppsala

Pris: 1 750 000 kronor. Antal klick: 4 122. Mäklare: Widerlöv&co.

Den sista bostaden på listan har varit i samma familjs ägo sedan uppförandet 1957. Den ligger i närheten av Långsjön, en halvtimme från centrala Uppsala. Huset är på 101 kvadratmeter och rymmer fem rum. Det har bland annat ett kök i original, ett vardagsrum, två sovrum, badrum och tvättstuga på entréplan och två rum en trappa upp.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Fyra mäklare om bostadsmarknaden i Uppsala: ”Het”

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Hemnet

Bostadsförmedlingen