Dansk polisaktion efter tips om misstänkt Berlin-terrorist

En stor polisaktion pågår i Danmark efter den misstänkte Berlin-terroristen.

Detta efter att en person under natten anmält att man kan ha sett vad man tror är Anis Amri, rapporterar Ekstrabladet.

– Ser du något misstänkt kontakta oss, säger polisen Klaus Arboe Rasmussen vid en pressträff.

Polisen har under natten sökt med polispatruller, hundpatruller och helikopter vid danska Grenå färjeterminal efter den misstänkte Berlin-terroristen.

Det var vid 22.30-tiden i går kväll som en person slog larm till polisen. Personen har sett en person som beskrivs som identisk med den 24-årige tunisiske Anis Amri som misstänks för terrorattacken i Berlin och just nu jagas i hela Europa.

– När vi fick ihop alla uppgifter fanns det ingen tvekan om att vi skulle undersöka situationen noggrant och omdelberat, säger polisens chefsinspektör Klaus Arboe Rasmussen vid en presskonferens.

Då åkte polisen till platsen för att söka efter den misstänkte gärningsmannen.

Polisen uppmanar: Kontakta oss

En Stena-Line färja som vid 01.00 skulle ha rest från Grenå stoppades och genomsöktes av polisen. Dessutom stoppades och kontrollerades alla fordon och passagerare ombord.

– Man letade efter en person så då blev vår färja en del av polisinsatsen som pågick i ungefär fyra timmar, säger Jesper Waltersson, presschef på Stena Line.

Tidigt på torsdagsmorgonen har polisen kunnat konstatera att det i nuläget inte finns någonting som tyder på att den misstänkte gärningsmannen befunnit sig i Grenå.

Men polisen är fortfarande kvar i hamnen och söker.

– Vi är fortfarande närvarande i Grenå med patruller, och det är fortfarande så att om du ser något misstänkt så bör du kontakta oss, säger Klaus Arboe Rasmussen vid en presskonferens.

Oklar kontakt med tysk polis

Den danska polisen vill i nuläget inte kommentera huruvida de varit i kontakt med den tyska polisen eller tyska myndigheter.

Det senaste dygnet har den 24-årige tunisiske mannen varit efterlyst i hela Europa. Tysk polis misstänker att han med en lastbil kört rakt in i en julmarknad i Berlin och dödat minst 12 personer och skadat tiotals.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel har fördömt händelsen som ett terrordåd.

Publisert: