Pojke åtalas för att ha mördat hemlös

1 av 2 | Foto: Krister Hansson
NYHETER

Den hemlöse mannen var försvarslös när han fick ta emot de tre dödande huggen i ryggen.
Nu åtalas en 17-årig pojke för mordet på tågstationen i Hässleholm.

Den hemlöse mannen hittades död vid en gångbro på tågstationen i Hässleholm den 9 augusti i fjol. Nu åtalas en 17-årig pojke misstänkt för att ha dödat mannen med en kniv eller ett annat vass föremål. Offret, en tysk medborgare i 50-årsåldern, ska ha varit helt oförberedd på attacken.
– Det finns ingenting som tyder på något annat. Det har också varit en person som haft skador sedan tidigare och därför också har haft en dålig förmåga att förflytta sig eller försvara sig, säger kammaråklagare Malin Paulsson till TT.
Något mordvapen har inte hittats. I andra hand yrkar Paulsson på synnerligen grov misshandel och grovt vållande till annans död. Pojken åtalas också för grovt olaga hot, rån och grovt övergrep i rättssak mot två andra personer den aktuella dagen på tågstationen.
Enligt åtalet ska pojken ha tvingat till sig en mobiltelefon genom att trycka en kniv mot en mans mage och sagt att den utsatte mannen skulle dödas om en polisanmälan om rånet gjordes. Tidigare under dagen ska pojken ha knivhotat en annan man för att avskräcka offret från att umgås med 17-åringens flickvän.
Pojken nekar till brott i samtliga fall. Offren har inget samband med varandra.