Årets Livräddare

PRESENTERAS AV

Christian och Maximus räddade flickans liv

Publicerad:
Uppdaterad:
Christian och hunden Maximus grep in – det blev livsavgörande.
Foto: Privat
Christian och hunden Maximus grep in – det blev livsavgörande.

SVENSKA HJÄLTAR

Christians hundpromenad blev plötsligt en fråga om liv och död. Tack vare ett rådigt ingripande – och fyrfotade polaren Maximus – kunde han rädda en ung kvinna.

– Jag försökte hålla henne varm tills ambulansen kom, säger Christian.

För fler liknande artiklar − följ Svenska Hjältar på Facebook


På fredagskvällen gav sig Christian Raimondi, 26, ut på promenad med hunden Maximus, en Staffordshire Bullterrier som singelkillen tar hand om själv. De tog en ovanlig väg på Värmdö, när Maximus plötsligt for iväg från husse. Christian följde efter.

– Det var som att han kände på sig att något var fel. Sen hittar han en femtonårig flicka som ligger jättedåligt till, säger han.

Klädd i chinos, sneakers och en ganska tunn jacka låg hon i snön – och var nästan omöjlig att få kontakt med. Christian tror att det rörde sig om en ungdomsfylla som spårat ur.

– Polarna hade lämnat henne, det är ju helt oförlåtligt. Det finns ingen kamratskap där, säger han.

Ringde ambulansen

Christian började direkt försöka värma flickan. Han gav henne sin mössa och ringde till SOS Alarm. Sedan höll han henne så varm som det gick tills ambulans kommit till platsen.

– Hon var inte kontaktbar, hon visste inte ens var hon bodde när jag frågade, säger Christan.

När ambulanspersonal kom till platsen lämnade han över sina kontaktuppgifter, ifall familjen skulle vilja ställa några frågor i efterhand.

– Jag reagerade inte så mycket på vad de sa, utan lät dem ta över situationen och sa att familjen gärna fick höra av sig, säger Christian.

Träffade mamman

Redan på natten sökte flickans mamma kontakt med Christian. Hon var chockad och skärrad, men uttryckte stor tacksamhet.

– Hennes dotter hade ju varit nära att dö, säger han.

Efter nattens händelser har Christian försökt ta igen sig, och fick hjälp med att fortsätta sitt bostadsletande av kompisen Jonas – snart måste han nämligen flytta, så lägenhetsbehovet börjar bli desperat.

Senare träffade han flickans mamma, som gärna ville att han skulle ta med henne till platsen där han hittat hennes dotter.

– Hon bröt ihop litegrann, det var tufft att se. En mor som fått besked av läkare att hennes dotter varit nära att gå bort. Men hon var otroligt tacksam, säger Christian.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.