Våg av rån i Helsingborg – polisen sätter in extrabevakning

1 av 2
NYHETER

Under helgen har ett flertal rån och stölder inträffat i centrala Helsingborg.

Två misstänkta gärningsmän greps under söndagsmorgonen och polisen vädjar nu till allmänheten om att vara försiktiga.

Berusade personer uppmanas även ta en taxi hem i stället för att gå.

Fram till nyår har polisen också satt in extrabevakning i cityområdet.

Som Aftonbladet berättade om under igår inträffade ett flertal rån och stölder i centrala Helsingborg under natten till lördag.

Samma sak inträffade även natten till söndag då minst två personer bestals på sina mobiltelefoner, en vid Mariakyrkan och en vid Knutpunkten.

I samband med det greps två personer – båda 16 år gamla – misstänkta för grov stöld. Det är oklart om personerna är misstänkta för ytterligare brott men polisen kommer utreda om det går att knyta dem till de tidigare brotten.

Varning: ta taxi hem

Det ökade antalet personrån som inträffat i Helsingborg den senaste tiden har skapat oro båda bland polis och allmänheten. På sin Facebooksida under rubriken ”Var rädda om er” skriver narkotikapolisen nu följande:

”Med anledning av den höga andel personrån och fickstölder som just nu drabbar berusade personer på väg hem från krogen i Helsingborg, vädjar polisen alla att vara försiktiga och uppmärksamma när ni är ute på helgnätter.

Polisen uppmanar även berusade personer att ta en taxi hem då ”man lätt blir ett rånoffer eftersom alkoholen gör en mindre vaksam på omgivningen”.

Då polisen saknar signalement vid flera av tillfällena uppmanar de allmänheten att vid ett eventuellt överfall notera kläder, kroppsbyggnad, utseende samt förövarens flyktväg.

Satt in extrapersonal

Enligt Helsingborgs Dagblad satte polisen redan för några veckor sedan in volontärer för att komma tillrätta med det ökade antalet personrån.
Polisen kommer även ha extra bevakning i city under helgerna fram till nyår.

– När vi såg att detta stack ut konstaterade vi att vi måste göra något åt saken. Uniformerade och civilklädda poliser rör sig därför ute efter midnatt, har Björn Holmberg, gruppchef vid lokalpolisområde Helsingborg tidigare sagt till HD.

ARTIKELN HANDLAR OM