Nyheter

Insatserna mot gängen ska öka

Av: 

Johanna Melén

Eric Thorsson

NYHETER

Senaste dagarnas skottlossningar oroar polisen

En parkerad bil och ett bostadshus blev beskjutna i nattens skottlossning i Backa i Göteborg.
En parkerad bil och ett bostadshus blev beskjutna i nattens skottlossning i Backa i Göteborg.

För andra natten i rad utbröt kraftig skottlossning natten mot tisdagen, den här gången i Backa på Hisingen i Göteborg.

Intilliggande bostadshus träffades av rikoschetterade kulor i vad som misstänks vara en uppgörelse bland kriminella gäng.

De senaste dagarnas skottlossningar får nu polisen att satsa hårdare mot gängen.

– Vi ser mycket allvarligt på händelserna och har förstärkt den redan pågående satsningen på kriminella gäng, säger kriminalkommissarie Klas Friberg i ett pressmeddelande.

Bilen som besköts i området Backa på Hisingen strax före halv två på tisdagsmorgonen var tom. Men den kraftiga skottlossningen fick kulorna att rikoschettera och träffa bostadshus i närheten av platsen.

Många skott

– Det handlar om flera skott. Något fönster ska ha gått sönder, säger Jan Strannegård, informatör vid Göteborgspolisen till aftonbladet.se.

Lägenheten misstänks inte enligt polisen ha något med händelsen att göra.

Ingen person kom till skada. Vem som äger bilen villl polisen enligt TT inte berätta. Polisen söker nu efter en eller flera misstänkta gärningsmän.

– Inga gripanden har gjorts, säger Strannegård.

Vapenfynd på platsen

Polisen har också hittat ett handeldvapen som man tror har använts vid skottlossningen. Vad som ligger bakom nattens skottlossning är oklart, men polisen utesluter inte att det rör sig om en uppgörelse mellan olika kriminella gäng.

– Vi har haft liknande händelser i Backa tidigare. Det går inte att utesluta samband med tidigare beskjutningar, säger Sven Alhbin, chef för länskommunikationscentralens spaningsrotel.

”Stridigheter mellan gäng”

– Det finns stridigheter mellan gäng i Göteborg. De är inte ute efter att skada tredje man, men vi är oroliga eftersom privatpersoner ändå riskerar att drabbas, säger insatschefen Klas Friberg.

Senast igår, måndag, fick polisen rapporter om att skottlossning hade hörts i samma område. Polisen hittade då varken tomhylsor eller några misstänkta.

De senaste dagarnas många skottlossningar i Göteborg har fått status av "särskild händelse" – det innebär att Göteborgspolisen har rätt att begära förstärkning från hela landet om det skulle behövas.

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter