Rektor onanerade framför kvinna

avEric Thorsson, Frida Sjödin

Nu döms 45-åringen till skyddstillsyn

På festen på skolan satte sig den 45-årige rektorn grensle över en kvinna och onanerade framför hennes ansikte. Nu döms den 45-årige mannen för sexuellt tvång till skyddstillsyn och 180 timmars samhällstjänst.

Han ska också betala skadestånd till kvinnan.

Ofredandet skedde på en fest i september som hölls på den privata skolan som har kulturinriktning. Redan under kvällen ska rektorn har varit närgången mot den ofredade kvinnan. Både rektorn och den kvinnan blev mycket berusade och stannade kvar, tillsammans med en tredje person, när de andra gick vidare ut på stan.

Hade minnesluckor

Rektorn ska då ha satt sig grensle över kvinnan, hållt fast hennes armar och onanerat nära hennes ansikte. Kvinnan själv var berusad och mannen själv hävdar att han var så full att han hade minnesluckor.

Trots att vitten, målsägande och den åtalade var mycket berusade och att historierna går isär på flera punkter väljer tingsrätten att tro på kvinnan. Dels på grund av att hennes historia är så trovärdig och dels på grund av att man hittat sperma från rektorn vid den madrass där kvinnan låg.

Tafsat tidigare

En annan elev på skolan har tidigare vittnat om rektorns beteende.

– Han gjorde närmanden även mot mig, och flera andra tjejer på festen. Han sa snuskiga saker, och bjöd på whisky och absint. Redan det är fel, sade eleven till Punkt SE.

För fem år sedan dömdes mannen sexuellt ofredande sedan han tagit två 15-åriga prao-elever på brösten och på fredagen föll domen för festonanin i Göteborgs tingsrätt. Nu döms rektorn för sexuellt tvång till skyddstillsyn och samhällstjänst i 180 timmar. Om mannen istället hade dömts till fängelse, skulle straffet ha blivit åtta månader, skriver tingsrätten i sin dom.

Tingsrätten dömer också 45-åringen att betala ett skadestånd på 50 000 kronor till kvinnan.