Mördade sambons far – får tio års fängelse

NYHETER

Pappan försökte skydda dottern – höggs i hjäl

Den 22-årige mannen säger sig inte själv ha något minne av händelsen när han i augusti i somras högg ihjäl sin före detta sambos far, 62, i en brutal knivattack.

Men i dag dömdes han av Karlskrona tingsrätt för mord till tio års fängelse.

Den 22-årige mannen hade haft ett förhållande med en 25-årig kvinna i Karlskrona under flera år. Men förhållandet var stormigt och vid två tidigare tillfällen – det senaste 2005 – har 22-åringen dömts för olaga hot och misshandel mot flickvännen.

Trots det fortsatte förhållande tills kvinnan bröt med mannen i slutet på sommaren.

Anade oråd

Efter det reste hon tillfälligt bort men den sjätte augusti kom hon hem igen och kontaktades då av sin före detta pojkvän som ville hämta några saker i hennes lägenhet.

Men kvinnan anade oråd och vågade inte möta 22-åringen ensam. Därför bad hon sin pappa komma dit.

När 22-åringen kom till lägenheten hade kvinnan redan packat ner hans tillhörigheter i en plastkasse. Men 22-åringen krävde också att få ett SIM-kort till en mobiltelefon och det blev diskussion om saken. Till slut sade kvinnans pappa ifrån och bad 22-åringen att gå. Men istället gick 22-åringen ut i köket och hämtade en stor kökskniv. I vardagsrummet stack han kniven i pappan första gången.

Stacks i ryggen

Kvinnan fick panik och försökte ta sig ut ur lägenheten, men då fälldes hon av 22-åringen som hotade att döda henne med kniven. Kvinnan lyckades ändå ta sig loss och sprang ut ur lägenheten. Det sista hon såg var hur 22-åringen åter gick till angrepp mot pappan med kniven och stack honom i ryggen flera gånger.

När polisen kom till platsen var mannen redan död.

Enligt den rättspsykiatriska undersökningen lider 22-åringen av en psykisk störning som bland annat innebär att han har svårt att hantera situationer när han känner sig kränkt. Störningen är enligt tingsrätten dock inte allvarlig och därför kan 22-åringen dömas till fängelse.