14-flicka våldtogs på väg till skolan

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Angreps av ett gäng tonårspojkar på en innergård mitt i centrala Malmö

En 14-årig flicka har anmält att hon utsattes för våldtäkt på en innergård i centrala Malmö mitt under morgonrusningen, när hon var på väg till skolan.

Enligt flickan tog ett gäng med tonårspojkar som hon inte kände kontakt med henne, när hon hoppade av bussen vid Konserthuset på torsdagsmorgonen. Hon var på väg till skolan, men vågade inte annat än att följa med dem, enligt uppgift till polisen.

På en innergård på Kungsgatan ska hon sedan ha blivit våldtagen av en pojke i 17-årsåldern, medan ytterligare två hjälpte till.

Mår psykiskt dåligt

Den 14-åriga flickan mådde, enligt polisen, så dåligt under dagen att hon inte förmådde att anmälda händelsen förrän ett halvt dygn senare.

– Hon anmälde inte våldtäkten förrän sent på torsdagskvällen, vilket försvårar situationen. Hon kommer att höras igen idag och undersökas, säger Sofie Österheim, informatör på Skånepolisen till aftonbladet.se.

Polisen kommer även att genomföra en teknisk undersökning på platsen under dagen.

Bra signalement

Enligt Sydsvenskans nätupplaga ska de tre pojkarna vara okända för flickan, men polisen har ett bra signalement på den pojke i 17-årsåldern som ska ha våldtagit henne. Enligt polisen rör det sig om en fullbordad våldtäkt.

Publicerad: