18-årig man åtalad för Sunnemordet

NYHETER

Misstänks för mordet på Henric Nilsson, 20

Foto: Polisens dykare hittade Henric Nilssons kropp i Sunne den 31 maj. Den låg i vattnet, mellan ångbåten Freja och kajen.

En 18-årig man åtalades idag för mordet på sin vän Henric Nilsson, 20, som hittades död i vattnet vid Sunne hamn i maj.

Foto: Henric Nilsson, 20, försvann den 27 maj i år.

– Han åtalas för mord. En annan person åtalas för skyddande av brottsling, säger kammaråklagaren Thomas Olsson på presskonferensen.

18-åringen har suttit häktad sedan den 15 augusti på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Blodspår

– Vi har telefonavlyssnat mannen. Där kom det fram uppgifter som stärkte misstanken mot honom, säger kammaråklagare Tomas Olsson på presskonferensen.

– Vi har arbetat med mordutredningen under en månad och har en omfattande bevisning. Förutom den tekniska bevisningen och telefonsamtalen har vi vittnesuppgifter och fotografier, säger Tomas Olsson.

Bråk innan försvinnandet

Henric Nilsson försvann vid fyratiden på söndagsmorgonen den 27 maj Strandpromenaden i Sunne när han var på väg hem efter en fest i Kolsnäs. Hans vänner såg honom stå och prata med några okända personer innan han försvann. Hans keps och skor hittades med 100 meters mellanrum.

– Det har varit bråk innan men det behöver inte ha med försvinnandet att göra. Men det är så många oklarheter att vi därför väljer att inleda en förundersökning om mord, sa Tage Sohl vid polisens avdelning för grova brott till aftonbladet.se.

Den 31 maj hittades hans kropp i vattnet under ångbåten Freja i Sunne hamn. Polisen inledde därefter en mordutredning och kroppen obducerades. Den 15 augusti häktades den 18-årige mannen, som ska ha tillhört Henric Nilssons bekantskapskrets, misstänkt för mord.

Den mordåtalade 18-åringen har genomgått en sinnesundersökning, en så kallad paragraf 7-undersökning.

– Slutsatsen är att det inte finns någon misstanke om att det föreligger någon sjukdom, säger Tomas Olsson på presskonferensen enligt Nwt.se.