Bilbrand stängde Öresundsbron

NYHETER

En häftig bilbrand efter en krock ledde till att Öresundsbron helt stängdes av på onsdagsmorgonen. En person fördes till sjukhus. Rökutvecklingen blev kraftig och röken syntes milsvitt omkring.

En skåpbil krockade med en parkerad personbil strax efter högbron i riktning mot Danmark. Personbilen fattade eld och blev helt övertänd. Storlarm slogs både i Danmark och Sverige eftersom man till en början trodde att folk fanns kvar i den brinnande bilen.

Till sjukhus i ambulans

– Olyckan inträffade på danska sidan, kanske 50 meter in på danskt territorium, säger Magnus Matsson, vakthavande brandingenjör vid Räddningstjänst Syd. Men det var trots det närmare till Sverige än till Danmark från olycksplatsen. Därför kördes den skadade skåpbilsföraren till Universitetssjukhuset Mas i Malmö. Han hade inte fått några livshotande skador.

Personbilen, en servicebil, var tom. Personalen befann sig nere på järnvägsspåret under vägbron för att utföra någon form av service.

Bensin läckte ut

Krocken skedde efter klockan kvart över nio. Både biltrafiken och tågtrafiken stoppades helt efter olyckan. Bilkön på motorvägen mot betalstationen vid Lernacken blev lång.

En anledning till att tågtrafiken stängdes av var att bränsle läckte ut från en av bilarna och det fanns risk att det skulle rinna ner och fatta eld på tågdäcket under vägbron.

Räddningstjänsten kunde släcka branden i personbilen relativt snabbt och klockan tio släpptes tågtrafiken åter över bron. Någon timme senare kunde vägtrafiken släppas på igen.

TT