Väktare rånad vid Kvarntorget

NYHETER

En person intagen av polis

När väktarna skulle fylla på en automat med pengar slog rånarna till. Rånarna försvann från platsen på moped. En person blev snabbt intagen till förhör hos polisen.

Polisen fick larmet om rånet klockan 9.41 på onsdagen. Enligt polisen rånades två väktare när de skulle fylla på en automat med pengar. De två rånarna hade då tagit sig in i utrymmet bakom automaten där personalen fyller på med pengar.

– Det fanns inga vapen synliga under händelsen. Hur mycket pengar det rör sig om vet jag ännu inte, säger polisens presstalesman i Uppsala, Christer Nordström.

Moped hiittades

Rånarna försvann från platsen på moped. En övergiven moped hittades senare i Gränby och en person greps av polis på Albert Engströms väg.

– Vi anträffade en person som vi tagit in till stationen. Jag kan inte säga om han är misstänkt för själva rånet men vi tyckte att han såg intressant ut, säger Christer Nordström.

Polisen spärrade av ett område i Gränby. Enligt TT ska en kvinna ha filmat rånet med mobilkamera. Polisen vet i nuläget inte om väktaren blev skadad.