”Falskt alarm”

NYHETER

Svensk Damtidnings hovreporter Jenny Alexandersson om bröllopet

Dagens rubriker om kronprinsessan Victorias eventuella stundande bröllop har fått stor uppmärksamhet.

Men Svensk Damtidnings hovreporter Jenny Alexandersson är tveksam till om bröllopet sker så snart.

– Jag tror det här är falskt alarm. Den här punkten har funnit med i UD:s pm i flera år. Vi såg det redan förra året, säger hon till aftonbladet.se.

Foto: Svensk Damtidnings hovreporter Jenny Alexandersson.

Jenny Alexandersson tror att kronprinsessan Victoria kommer gifta sig med sin Daniel Westling.

– Visst finns det signaler på att ett bröllop kommer snart, men jag tror inte det blir nästa sommar, säger hon.

Kan de andra kungabarnen gifta sig före kronprinsessan?

– Det finns ingen sån regel. Madeleine och Jonas skulle kunna gifta sig före Victoria och Daniel men jag tror inte de gör det. De är så pass unga och verkar inte ha någon önskan att kasta sig in i ett äktenskap. Sedan tror jag de väntar av ren respekt också för kronprinsessan.

Om det blir en förlovning - hur går det till?

– I vanliga fall är kungliga förlovningar ganska korta, mellan tre och sex månader. Men i Daniel och Victorias fall kan det dröja längre tid mellan förlovning och bröllop. Daniel behöver bli mer varm i kläderna och slussas in i rollen på ett annat sätt. Planeringen av bröllopet sker också över ett år i förväg. Det är en enorm apparat som sätts i rörelse när det händer.

Tuff granskning

Enligt Jenny Alexandersson betyder Daniel Westling allt för sin Victoria.

– Hon hade ju lämnat ett långt förhållande och var nog lite bränd av det när hon träffade Daniels Westling . Hon var försiktig i början men sedan blommade hon ut. Nu strålar hon av kärlek. Han har varit bra för henne både fysiskt och mentalt.

Hur blir Daniel som kungligt gemål?

– Jag tror att han kan bli väldigt bra. Han har ju en trygghet och en lojalitet som är anmärkningsvärd. Men jag tror inte riktigt att han vet vad han ger sig in på. Jag tror inte att han riktigt förstår hur hans liv kommer vändas upp och ner. Där har han ju sin flickvän som ett bra stöd, hon vet vad det handlar om så förhoppningsvis går de in i det som ett team tillsammans.

Hur kommer hans liv förändras?

– Från det att han sitter i förlovningssoffan så kommer journalister från hela världen hit. Så stort är intresset för vår kronprinsessa. De kommer leta efter skanadaler i hans bakgrund, kontakta hans familj, ringa upp hans barndomsvänner och klasskamrater. Han kommer få uppleva en granskning och det kommer bli jättetufft. Hela tiden kommer han ha världens granskande ögon på sig.