27-åringen kollas för dubbelmordet

NYHETER

Linköpingspolisen: ”Han är intressant”

Den 27-årige man som gripits misstänkt för att i dag ha knivdödat en åttaåring i Jönköping ska nu kollas för eventuell inblandning i dubbelmordet i Linköping i oktober 2004.

– Han är givetvis intressant. Ännu så länge, säger Benniet Henricson i Linköpingspolisens utredningsgrupp.

Med det menas att det oavvisliga dna-beviset inom några dagar kommer att ge klart besked på ifall 27-åringen är gärningsman även i Linköpingsmorden.

Hittills har 640 dna-prover tagits för att jämföras med de spår som polisen i Linköping hittade efter den person som mördade en åttaårig pojke och en 56-årig kvinna på morgonen den 19 oktober 2004.

Finns inte med

– 27-åringen som gripits för mordet i Jönköping finns inte med i vårt material, säger Benniet Henricson.

Dna-provet tar en till två dagar att analysera.

– Det ger snabba och klara besked. Och eftersom mannen i Jönköping är gripen finns det inga hinder att ta dna-prov, säger Pia Thevselius på Linköpingspolisen. Om det är han, då är han fast.

Ska kollas

27-åringen dömdes till rättspsykiatrisk vård i juni 2004. Han släpptes inte ut förrän i november förra året. Men Jönköpingspolisen vet inte om han satt i säkert förvar i oktober 2004 när dubbelmordet

i Linköping begicks.

– Vi vet inte om han var ute på permission eller var han befann sig den 19:e oktober. Det kommer vi naturligtvis att ta reda på, och vi kommer oavsett att kolla hans dna mot fynden i Linköping, säger Stefan Carlsson på Jönköpingspolisen.

27-åringen ska vid tidpunkten för dubbelmordet i Linköping ha varit under behandling, påstår Ryhovsjukhusets representant.

– Den 19 oktober befann han sig på vårdavdelningen enligt journalanteckningar. Han var inom vårdinrättningens fyra väggar, säger Johan Björck, verksamhetschef för psykiatriska kliniken på länssjukhuset i Jönköping.

Läs tidigare: