”Hängde upp kvinna på köttkrok””

NYHETER

Nytt vittne i rättegången mot grisbonden som åtalats för 26 kvinnomord

Kanadensiska grisbonden Robert Pickton fortsätter att neka till morden på 26 kvinnor.

Detta trots att en väninna till Picton berättar för rätten att hon sett honom hänga upp en död kvinna i en köttkrok – innan han matade sina grisar med kroppen.

Innan rättegången mot grisbonden Robert Pickton startade varnades juryn om att målet liknade en skräckfilm. Det har gång på gång visat sig att det finns fog för varningen.

Pickton är åtalad för mord på 26 kvinnor. Rättegången som pågår nu gäller sex offer, medan en ny rättegång om ytterligare 20 väntas senare i vår.

Samtidigt ska Pickton själv ha sagt att han mördat 49 kvinnor, och hade tänkt ta livet av ännu en för att göra det till "50 jämt”. Uppgifterna kommer från en under cover-polis som låtsades vara Picktons cellkamrat, skriver The Guardian.

DNA binder honom vid morden

Trots att blod med de försvunna kvinnornas dna har hittats på Picktons gård fortsätter han att neka. Men i polisförhör har han vissa gånger motsagt sig själv.

– Jag grävde min egen grav. Jag var slarvig och oförsiktig, svarar han när utredarna frågar honom hur han kunde åka fast efter så lång tid.

I går kom nya uppgifter som talar mot Pickton. En vännina till honom, Lynn Ellingsen, steg upp i vittnesbåset och berättade att hon sett Pickton inne i slakthuset på sin gård.

Matades till grisarna

Där ska han ha haft en död kvinna hängandes från en köttkrok.

Enligt utredarna ska vittnet ha försökt använda det hon sett som utpressning mot Pickton innan polisen kom honom på spåren.

De flesta offren är prostituerade och drogberoende kvinor som försvunnit från Vancouver under 90-talet.

Tidigare artiklar

Karin Thurfjell